VBB, Fadile'nin evi için harekete geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VBB, Fadile'nin evi için harekete geçti
Abone ol
Küçük yaştan itibaren zorlu süreçlerden geçen ve yıllarca toplum tarafından 'deli' diye dışlanan 82 yaşındaki Fadile Kayar'ın eviyle ilgili eksiklerin giderilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) harekete geçti.

Vanmed (Van) - Siirt Eruh doğumlu olan ancak uzun yıllardır Van'da yaşayan ve toplum tarafından 'deli' diye dışlanan Fadile Kayar'ın hayat hikayesi 2012 yılında gazeteci Adil Harmancı tarafından "Delirtilmiş Toplumda 'Deli' Fedile"  adıyla kitaplaştırıldı.

Kayar'ın, kitap yayınlandıktan sonraki süreçte başından geçenler, 2011 depreminde yaşadıkları, tanık anlatımları ile yeni belge ve bilgilerle yine Harmancı tarafından "Fedile II" adı altında ikinci bir kitap daha yayımlandı.

Birinci kitabın yayınlanması ardından dönemin Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kendi bireysel bütçesinden Fadile Kayar'ın resmi nikahlı eşinden kalan topraktan ve yıpranmış haldeki evin yerine tek kat betonarme bir ev inşa etti. Ancak 12 yıldır bakımı yapılmayan evde bazı fiziki sorunlar ortaya çıktı. 

Kayar'ın evinde yaşanan sorunlar gazeteci Adil Harmancı tarafından 11-14 Ocak tarihlerinde Van'da düzenlenen kitap fuarında Van Valisi Ozan Balcı'ya aktarıldı. Aynı zamanda VBB Başkan Vekili olan Balcı, evle ilgili sorunların giderileceği sözünü verdi.

VBB'den görevliler bugün Kayar'ın evine giderek binada gerekli incelemelerde bulundu. Binanın çatı ve badana ihtiyacının olduğu tespit edildi. Görevliler ölçüleri aldıktan sonra evden ayrıldı. Önümüzdeki günlerde Kayar'ın evinde gerekli iyileştirme çalışmalarının başlatılacağı belirtildi.

Haber: Mehmet Güler


Başak Demirtaş’ın adaylık açıklaması DEM Parti’de nasıl karşılandı, CHP ile işbirliğini nasıl etkileyebilir?Önceki Haber

Başak Demirtaş’ın adaylık açıklaması DEM...

"Van'da 70 yıllık esnaf dükkan kapattı"Sonraki Haber

"Van'da 70 yıllık esnaf dükkan kapattı"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar