Vanspor eski yönetimle devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanspor eski yönetimle devam edecek
Abone ol
Olağan Genel Kurulda yeni bir liste oluşmadı, Vanspor Futbol Kulübü eski yönetimle yoluna devam edecek. Ancak yönetim istifa ederse kulübe kayyum atanacak.

Geçen hafta çoğunluk sağlanamayınca bugüne ertelenen Vanspor FK Olağan Genel Kurulu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Adayların olduğu ancak uygun listelerin olmadığı Genel Kurulda, Divan Başkanı toplantıyı kapattı.

Tüzüğe göre 1 hafta içinde itirazların yapılması, mevcut yönetimin de sonucu kamuoyuna deklere etmesi gerekiyor. Eğer mevcut yönetim de istifa ederse kulübe kayyum atanacak. 

Mevcut Başkan Servet Yenitürk kongrede aday olmamıştı.

Genel Kurula Vanlı iş insanlarından Turgut Lenk ile Murat Çevik aday olarak katıldı.

İç tüzük gereği genel kurul için Divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Yönetim Kurulu, Mali Bütçe ve Denetim Kurulu raporları okundu, oylamaya sunuldu, kabul edildi.

ÇEVİK SALONU TERK ETTİ

Raporların okunması ardından 8. Madde gereği listelerin oluşturulmasına geçilirken adaylardan Murat Çevik, okunan raporlara ve divanın oluşturulması şekline itirazlarının olduğunu ve raporları kabul etmediklerini söyledi.

Kendisine konuşma hakkı da tanınmadığından yakınan Çevik, ekibiyle birlikte salonu terk etti.

LENK’İN LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ

Yaşanan kısa bir gerginliğin ardından Divan Başkanı toplantıyı yeniden başlattı ve yönetim için liste olup olmadığını sordu.

İkinci aday Turgut Lenk, Divana listesini sundu.

Ancak divan tarafından incelenen listede kimsenin kulübe üye kişilerden oluşmadığı tespit edilince, liste kabul edilmedi.

Genel Kurulda başka aday olmadığı için divan tarafından toplantıya son verildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Önce salt çoğunluk sağlanmadığı için ertelenen bu kez de liste çıkmadığı için yeni bir yönetim oluşturmayan Vanspor FK’de mevcut yönetim görevi sürdürecek. Bir hafta içinde gerekli itirazlar yapılacak. Yönetim kamuoyuna gerekli açıklamada bulunacak. Yönetimin istifası durumunda ise, kulübe kayyum atanacak ve 3 ay sonra yeniden Genel Kurul yapılacak.

YENİTÜRK ADAYLARDAN YAKINDI

Genel Kurul kapandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan mevcut kulüp başkanı Servet Yenitürk, “Keşke bunlar yaşanmasaydı, Vanspor bu duruma düşmeseydi” dedi.

Adaylara her istediklerini verdiklerini belirten Yenitürk, şunları söyledi:

“20 gündür şovmenlik var. Bir yönetim oluşturmadılar. Vanspor’u sıkıntıya soktular. Tüzüğü kendilerine gönderdik. Delege listesini gönderdik, telefonlarını gönderdik. Bizden ne istendiyse verdik. Murat Çevik’in samimi olarak aday olduğuna inanmıyorum, daha önce de söylemiştim. Turgut beye de tüzükle ilgili bilgi verdik. Divan kabul etmedi, kendisi de bir şey demedi, burada oturdu. Şimdi kongremiz iptal edildi. Sayın Vali ile görüşeceğim. Bana görev verilirse bundan kaçmayacağım ya devam edeceğiz ya da kayyum atanacak”

Mehmet Güler - vanmed


Rusya Sağlık Bakanlığı duyurdu: Aşı üretimi başladıÖnceki Haber

Rusya Sağlık Bakanlığı duyurdu: Aşı üret...

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Son 45 günün en yüksek hasta sayısına ulaştıkSonraki Haber

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Son 45 günü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar