Vanlı engelliler Türkiye ikincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı engelliler Türkiye ikincisi oldu
Abone ol
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Turnuvası'na katılan Van İşitme Engelliler Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu.

Vanmed (Van) - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye İşitme Engelliler Kadınlar ve Erkekler Voleybol Şampiyonası 11-16 Nisan 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

İKİ GRUP OLUŞTURULDU

Şampiyonaya katılan Van İşitme Engelliler Spor Kulübü çekilen kuralarda A gurubunda yer alan Manavgat, Bursa ve Yozgat İşitme Engelliler takımları ile eşleşti.

B Grubu ise Gölcük, Çerkezköy, Çankırı ve İstanbul Aksaray İşitme Engelliler Spor Kulübü takımlarından oluştu. 

VAN TAKIMI GRUP ŞAMPİYONU OLDU

Afyonkarahisar Çiğiltepe ve Tınaztepe Spor Salonu’nda 11 Nisan’da başlayan müsabakalarda Van takımı A grubundaki tüm maçları alarak şampiyon oldu ve Türkiye birinciliği için finale oynamaya hak kazandı.

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Şampiyonanın final maçı dün oynandı.

Gölcük İşitme Engelliler takımı ile karşılaşan Van İşitme Engelliler takımı sahadan 3-0 yenik ayrılarak Türkiye ikincisi oldu. 

“HEDEFİMİZ BİRİNCİ GELMEKTİ”

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkan yardımcısı Cafer Alkan, zor şartlarda şampiyonaya hazırlandıklarını belirterek, “Hedefimiz birinci gelmekti. Maddi ve manevi imkânsızlıklara rağmen yine de ikinciliği elde ettik. Bu da bir başarıdır bizim için. Bütün sporcularıma ve antrenörüm Ferdi Şabu ile sporcularımın ailelerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Kendilerine destek sağlanması durumunda daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade eden Alkan, “Gençlik Spor İl Müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz, bize araç desteği sağladı. Biz sadece engelliler gününde hatırlanmak istemiyoruz, her an desteklenmek istiyoruz. Van’ı temsil ediyoruz ve kıt imkânlarla başarılı olmaya çalışıyoruz. Bize istediğimiz imkânlar sağlanırsa çok dinamik bir takımız her tür başarıyı elde etme potansiyeline sahibiz” diye konuştu.

6 SPORCU MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Bu arada şampiyonada gösterilen performansla göz dolduran Vanlı 6 işitme engelli voleybolcu, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımı’na seçildi.

Vanlı engelli voleybolcuların Karabük'teki Milli takım kampına çağrıldıkları öğrenildi.

Voleybolcular, 24 Nisan günü Karabük’teki kampa katılacak.

Haber: Adil Harmancı


Tabipler Odası, sağlıkta şiddete dikkat çektiÖnceki Haber

Tabipler Odası, sağlıkta şiddete dikkat...

Polimetre Analiz: Hangi parti hangi ilde kaç milletvekili çıkarır?Sonraki Haber

Polimetre Analiz: Hangi parti hangi ilde...

Haber Yorumları

  • Xxxx18-04-2023 16:09

    3 numara çok iyi oynuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar