Vanlı engelliler sezonun ilk maçından galip ayrıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı engelliler sezonun ilk maçından galip ayrıldı
Abone ol
Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye 1. Lig B grubunda mücadele eden Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, sezonun ilk maçında kendi evinde karşılaştığı Engelsiz Gaziantep takımını 73-67 yendi.

Vanmed (Van) - Karşılaşma Tuşba Spor Salonu'nda oynandı. Denk geçen oyunda Van takımı her dört periyodu önde bitirmeyi bildi.

Karşılaşma, 73-67 Van takımı lehine sonuçlandı.  

"Maçlara çıkmayabiliriz"

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, hem maddi hem manevi yönden yalnız bırakıldıklarını söyledi. Davet ettikleri halde hiçbir kurum yetkilisinin maça icabet etmediğini belirten Baykara, sadece çocuklardan olşan bir grubun maçı izlediğini ifade etti.

Maddi destek açısından da yalnız bırakıldıklarını aktaran Baykara, "Bizler bir iki deplasman sonra destek çıkılmaz ise maçlara çıkamayacağız. Söz veren çok fazla kamu kurumu, kuruluşu, iş insanı oldu. Fakat geri dönüş sağlayan, destek olan kimse olmadı." dedi.

Siyasetçilerin sadece oy için kapılarını çaldığını ifade eden Baykara, "Bir hafta sonra '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde' bizleri ziyaret etmeye gelecekler. Siyasi partiler 73 bin engellinin yaşadığı Van'da kalkıp destek isteyecekler. Bu kitleyi görmeyenler bu insanları yanlız bırakanlar, hangi yüzle merhametten bahsedip yanınızdayız diyecekler?" diye sordu. 

"Yerimiz, adresimiz belli" diyen Baykara, kulübün ve derneğin adını kullanarak yardım talep edenlere prim verilmemesini de istedi.  


Bakan Uraloğlu’ndan Van Çevre Yolu açıklaması: Muhtemelen 2025 yılında bitirebilirizÖnceki Haber

Bakan Uraloğlu’ndan Van Çevre Yolu açıkl...

Özay İlhan: 13 yıldır sözde Van’da çevre yolu yapılmaktaSonraki Haber

Özay İlhan: 13 yıldır sözde Van’da çevre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar