Vanlı engelliler PTT 1. Lig'e çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı engelliler PTT 1. Lig'e çıktı
Abone ol
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) 2022-2023 Cemil Can Futbol Sezonu 2. Lig Müsabakalarında rakiplerini eleyen Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü, PTT 1. Lig'e çıktı.

Vanmed Spor Servisi - TİESF 2022-2023 Cemil Can Futbol Sezonu 2.Lig Müsabakaları 9-10-11 Haziran tarihlerinde 4 grup şeklinde 4 farklı ilde düzenlendi.

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün de yer aldığı 4. grubun maçları Muş'ta gerçekleştirildi. Erzurum İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşan Van takımı ilk yarısı 1 -1 biten maçın ikinci yarısında yapılan oyuncu değişiklikleri ile sahadan 5-1 üstün ayrılmayı başardı.

Van takımı, bu sonuçla adını PTT 1. Lig'e yazdırdı.

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Aydın Türk, müsabakalar için Bostaniçi'ndeki semt sahasında üç ay boyunca çalıştıklarını belirterek, "Sıkı bir şekilde hazırlanan Van'ın sesiz adamları olarak Muş'ta PTT 1. Lig'e çakmayı başardık." dedi.

Kulüp olarak bu sezon önemli başarılar elde ettiklerini belirten Türk, şunları aktardı:

"Bu yıl yine Afyon 'da düzenlenen Voleybol Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi olduk ve altı oyuncumuz milli takıma davet edildi. Bu yıl iki kupa alarak sezonu geride bıraktık. Sporcularımın çabaları ve başarısı gerçekten takdire şayandır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak ve spor yapmaları için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm sporcularla engelleri birer birer aşarak büyük başarılara imza attık. Belki duymuyoruz, konuşamıyoruz ama ellerimizle konuşup, gözlerimizle duyuyoruz. Çünkü biz engel tanımayan sessiz adamlarız. Özelikle Sesiz adamların her daim yanımızda  olan Ailelerine da müteşekkirim 
Bu sezon  sorunlarımıza kulak veren, sesimizi duyan, daha iyisini yapmamız için bizlerin yaşadığı bu sorunların ortadan kalkması için destek veren sayın valimiz Ozan Balcı beye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel'e işitme engelliler adına çok teşekkür ediyorum"


İddia: Hulusi Akar kızgın, TBMM’de hiçbir görevi kabul etmeyecek, grup toplantılarına bile gelmeyi düşünmüyorÖnceki Haber

İddia: Hulusi Akar kızgın, TBMM’de hiçbi...

Dolar kurunda aylık yükseliş 4 lirayı geçtiSonraki Haber

Dolar kurunda aylık yükseliş 4 lirayı ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar