Vanlı engelli kadın basketbolcu Rotterdam yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı engelli kadın basketbolcu Rotterdam yolunda
Abone ol
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Hanımzer Melet, Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen 18. Engelli Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası için giden A Milli Takım kadrosunda yerini aldı.

Vanmed (Van) - Edinilen bilgilere göre, Van Bedebsel Engelliler Spor Kulübü'nün tek kadın oyuncusu olan Hanimzer, Melet Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bağlı Tekerlekli Sandalye Basketbol A Kadin Milli Takım ile 18. Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için ilk etapta 14-21 Temmuz tarihleri arasında Hakkari’deki kampa katıldı. Ardından 22-26 Temmuz tarihleri arasında İran ile ikili kamp için İran’a giden Melet, 28 temmuz 8 ağustos 2023 tarihleri arasında da Aksaray kampına katıldı. Hanımzer Melet, şimdi de 8-20 ağustos 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenecek olan 18. Kadınlar Avrupa Şampiyonasına giden A Milli Kadın Takımının 12 kişilik kadrosunda yer aldı.

Açıklama yapan Van Bedebsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, "Kulübümüzün sporcusu Hanımzer Melet bizleri gururlandırmıştır. Kendisine, takım arkadaşlarına, teknik ekibe ve milli takımımıza canı gönülden başarılar dilerim" dedi.

Sporcularının başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirten Baykara, şunları aktardı:

"İki yıldır başladığı spor hayatında sporda gelinebilecek en güzel yere azmiyle geldi ve kendisi gibi engelli olan arkadaşlarına örnek oldu. 2019 yılında covit 19 pandemiye denk gelen spor hayatı durdu ama o kararlıydı, başaracaktı, çünkü kendisine inanıyor ve güveniyordu. 2021 yılında pandemi dönemi bittikten sonra tekrardan çok sevdiği spora başladı ve şimdi Rotterdam'daki şampiyonada A Milli Takımda yer alacak. Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü ille başlayan milli sporcu Hanimzer Melet, bu spor hayatının bir parçası oldu ve burada kendi takımında gösterdiği azmiyle forma şansı buldu ve her geçen gün bu çıtayı yükseltti. Van takımında bir bayan sporcunun olduğu bilinmesi üzerine çağrıldığı ilk milli takım aday kadrosunda yer alamaya başladıktan sonra burada gösterdiği başarı ve azimle milli takım antrenörlerinin dikkatini çekerek bütün milli takım kapılarına davet edildi ve bu azmi sayesinde Van’da kendisi gibi engelli olan kadınlara hatta erkeklere bile örnek olacak başarısının bir tesadüf olmadığını çalışarak gösterdi. Van bedensel engeliler spor kulübü daha öncede  kadın milli takımına yıllar öncesinde sporcu yetiştirmişti ve bundan sonrada sporcu yetiştirmeye devam edecektir. Zaten genç milli takıma da bir çok erkek sporcu gönderdik. Takımımız destek buldukça bu sporu ve bu sporları yapacak bireyler yetiştirecektir. İleriki zamanlarda diğer spor branşları için de inşallah milli takımlara kulübümüzün sporcularını  göndereceğiz. Sayın Van valimiz Ozan Balcı beyin bizlere, engelli sporlarına her türlü desteğini vereceğini beyan etmesinde ve destek sözünü vermesinden sonra bizler inşallah daha çok başarı kazanıp ve milli sporcular yetiştireceğiz." 


Van TSO: Ya uçak sayısını artırın ya da hava limanını kapatın!Önceki Haber

Van TSO: Ya uçak sayısını artırın ya da...

Eratilla'dan 'yaşanmış hikayeler'; Gönül KumbarasıSonraki Haber

Eratilla'dan 'yaşanmış hikayeler'; Gönül...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar