Van'dan "Dünya Engelliler Günü" mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'dan "Dünya Engelliler Günü" mesajları
Abone ol
Van'daki bazı engelli kurumu ve dernek yetkilileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vanmed (Van) - Van'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dair kapsamlı etkinlikler Valilik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yarın yapılacak.

Program öncesinde bazı engelli dernekleri yetkilileri mesaj yayınladı.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, yayınaldığı mesajda şöyle dedi: 

“Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür. Bu özel gün, engelli bireylerimizin haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünya Engelliler Günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılımlarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır. Dernek olarak toplumun her kesimini engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya, destek olmaya ve birlikte daha kapsayıcı bir dünya inşa etmeye davet ediyoruz."

 

"Hepimiz potansiyel engelli adayıyız"

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor kulübü Başkanı Aydın Türk de mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Engelli bireylerin toplumsal hayatta varlık gösterebilmeleri, ortak sağduyu ile gerçekleşecek ve toplumu zenginleştirecek bir unsurdur. Engelli bireylere dönük gerçekleştirilecek her türlü çalışma, fırsat eşitliğini arttırarak engelli bireylerin toplumsal hizmetlerden en az engelli olmayan bireyler kadar faydalanabilmesini sağlayacağı için ülkemizi de çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli özelliklerden biri olacaktır. Maalesef dünyamızda hızla bozulan çevre dengesi, genetiği değiştirilmiş gıdalar, iş ve trafik kazaları ve artan çevre kirliliğinin doğal sonucu olarak her yıl engelli sayısı da hızla artmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, engellilerin yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak onlara yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir. Engellilerimizi anlamak, anlatmak, duygularına tercüman olmak, sorunlarına çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, dayanışmalarını geliştirmek, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarını anlamlı hale getirmek hepimizin görevidir." 

Haber: Mehmet Güler


Van'da Dünya Engelliler Günü etkinlikleri: Çözüm sende!Önceki Haber

Van'da Dünya Engelliler Günü etkinlikler...

Aktivistler Arin Gölü için yürüdüSonraki Haber

Aktivistler Arin Gölü için yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar