Van’da sigaranın zararlarına dikkat çekilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van’da sigaranın zararlarına dikkat çekilecek
Abone ol
Van’da, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından bir dizi etkinlik düzenlenecek.

VANMED (VAN) - Etkinliklerle ilgili bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turğut, gün dolayısıyla Seyrantepe Gençlik Merkezinde yaklaşık 80 gence sağlıklı yaşam ve hayır deme becerileri üzerine seminer verileceğini söyledi.

Turğut, seminerin yanı sıra Van İl Müftüsü ile birlikte Maneviyat ve Bağımlılık konusunda bir hafta boyunca farklı yerlerde eğitim ve farkındalık eğitimleri yapılacağını kaydetti.

Sigaranın zararlarına ve alınması gereken önlemlere değinen Turğut, şunları aktardı:

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın kullanılan tütün ürünleri bağımlılık yapıcı etkileri yanında, kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün genellikle kanserler, kalp ve solunum yolu hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan hastalıklarla (BOH) ilişkilendirilse de tütün aynı zamanda bulaşıcı hastalıklardan ölümlerde önemli bir faktördür. Sigara her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne yol açmaktadır. Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini sigara dumanından pasif etkilenme bağlı olmaktadır. Eğer bu konuda yeterli önlemler alınmazsa 2030 yılında sigaranın 8 milyon insanı öldüreceği ve bu ölümlerin %80’inin düşük ve orta gelirli ülkelerde olacağı tahmin edilmektedir.

Eğer sigara kullanıyor iseniz, bunun bir hastalık olduğunu bilmeli ve bir an önce size yardımcı olacak bir Sigara Bırakma Polikliniğine başvurabilir ya da ALO 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayabilirsiniz. Sigara ile tek başınıza mücadele etmeniz zor olabilir, çünkü bu bir bağımlılıktır ve irade ile ilişkisi yoktur. Bırakma kararlılığı, uygun tedavi ve motivasyonla siz de sigarayı bırakabilirsiniz. Unutmayın sigara içtiğiniz her an, hayatınızdan ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı zamanlardan çaldığınız anlardır.

İlimiz bünyesinde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bırakma Poliklinikleri sigarayı bırakmak için başvuruda bulunan vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Sigara Bırakma Polikliniklerine 182, ALO 171 ve MHRS uygulaması üzerinden randevu alınabilmektedir. Sigarayı bırakmak için en doğru zaman şu andır, hemen size en yakın sigara bırakma polikliniğine başvurarak, randevunuzu alın. Kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın.”


Prof. Dr. Naci Görür o ili uyardı: Şimdiden bağırıyorum dikkat edin!Önceki Haber

Prof. Dr. Naci Görür o ili uyardı: Şimdi...

Van kedisi EMİTT'in gözdesiSonraki Haber

Van kedisi EMİTT'in gözdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar