Van’da pandemiden sonra ilk fuar açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van’da pandemiden sonra ilk fuar açılıyor
Abone ol
Van’da, pandemiden sonra gerçekleştirilecek ilk fuar özelliğindeki Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, yarın açılıyor. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, koronavirüs nedeniyle üst düzey önlem aldıklarını söyledi.

Mart ayında ortaya çıkan pandemi nedeniyle diğer birçok faaliyet gibi fuar etkinlikleri de 1 Eylül tarihine kadar ertelenmişti.

Bazı illerde 1 Eylül'de fuar açılışları yapılırken Van’da da 10-13 Eylül tarihleri arasında “Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı” gerçekleştirilecek.

“ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALDIK”

Fuarla ilgili bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarda temas olmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

 Fuara 55 firmanın katılım sağlayacağını belirten Güler, şöyle dedi:

“Bu, Türkiye genelinde 55 firmanın katılacağı bir fuar olacak. Pandemi nedeniyle çok üst düzeyde bir önlem aldık. Bakanlığın belirlediği tüm tedbirleri aldık. Kendimizce de gördüğümüz çok daha farklı önlemleri alıyoruz, teması ortadan kaldıracak bir ortam düşünüyoruz. Kimsenin kimseyle temasının olmadığı bir ortam istiyoruz. Bunun için de kapı girişinde hem ateş ölçeceğiz hem de dezenfektan vereceğiz. Birebir burada çalışanlar bunu yapacak ki bir temas olmasın çünkü makine olunca ister istemez temas oluyor, orda da bulaş sorunu olabilir diye. Gelen insanların ayrıca test sorgulamasına da bakacağız.”

“FUAR MERKEZLERİ GÜVENLİ YERLERDİR”

Fuar merkezlerinin esasen kullanışlı ve güvenli yerler olduğunu belirten Güler, şöyle devam etti:

“Stantların mesafesi için 3 metre şartı var biz 4 metre bırakacağız. İnsanların teması olmayacak bir şekle getireceğiz. Zaten fuar alanları normal şartlarda çok güvenli yerlerdir. Bizim fuar merkezimizin tavan düşüklüğü en düşük 11 metre gerisi 13 metredir. Dolaysıyla açık havada gibi bir durumdadır. Ayrıca hava sistemi de öyle içerdeki havayı dışarıya, dışarıdaki havayı içeriye veriyor. Biz bu sene aşağıdaki giriş kapılarını da açık bırakacağız ki oradan da bir hava sirkülasyonu olsun. Yani açık havadaymış gibi çok rahat, çok nezih bir ortam olacak. Bir de insanları 1 saatten fazla içerde tutmamaya özen göstereceğiz. Bu yönde çalışmalarımız var.”

“İNSANLARIN MORALE İHTİYACİ VAR”

Hayatın bir şekilde normale dönmesi gerektiğini, insanların morale ihtiyacı olduğunu ifade eden Güler, şunları kaydetti:

“İnşallah olumlu olur, insanların da ihtiyacı var. Tabi ki önlemlerimizi alıyoruz ama sosyal hayatta da bir renkliliğe ihtiyacımız var. Morale de ihtiyaç var. Bu hem esnafa hem insanlara moral olacak diye düşünüyoruz. Türkiye genelinde şu anda fuarlar yapılıyor. Hayat bir yerde normale dönmek zorunda. İnşallah bu yönde olumlu sonuçlanacak.”

ŞARTLARA GÖRE FUARLAR SÜRECEK

Pandeminin Eylül ayı boyunca nasıl sonuçlar ortaya çıkaracağının önemli olduğunu, bundan sonraki fuarlarla ilgili kararları o şekilde alacaklarını belirten Güler, şunları kaydetti:

“Bizim fuardan hemen sonra da Güzellik Fuarı var. Kitap fuarı henüz netleşmedi, onu belediye yapacak. Bundan sonra da bizim 3-4 tane daha fuar düşüncemiz var. Tabi ortamı görmek gerekir, Eylül’ün sonunda ne olur ona göre hareket edeceğiz.”

Van'da, 23 Ekim-1 Kasım tarihinde de Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı düzenlenecek.


İranlı feminist Şariatmedari serbest bırakıldıÖnceki Haber

İranlı feminist Şariatmedari serbest bır...

Selahattin Demirtaş'tan Meral Akşener'in, "Kan davalınız bile olsa içeri alırsınız" sözlerine yanıtSonraki Haber

Selahattin Demirtaş'tan Meral Akşener'in...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar