Van’da ‘Madde Bağımlılığı Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi’ talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van’da ‘Madde Bağımlılığı Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi’ talebi
Abone ol
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği yöneticileri ile bazı bağımlı yakınları Van İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun’u ziyaret ederek ‘Madde Bağımlılığı Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi’ talebini dile getirdi.

Vanmed (Van) - Uyuşturucu geçiş noktalarından biri sayılan Van, aynı zamanda özellikle gençler arasında önemli oranda bağımlılık yapan maddelerin kullanımının gerçekleştiği bir il konumunda.

Bağımlılıkla mücadele alanında Van’ın şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu kuruluşlardan birinin ise Madde Bağımlılığı Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi olduğu belirtiliyor.

 

Sağlık Müdürlüğünde dile getirildi

Van’da 2015 yılından bu yana hem farkındalık etkinlikleriyle hem danışmanlık hizmetiyle madde bağımlılığı konusunda faaliyet yürüten Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi ihtiyacını en fazla dile getiren STK’lardan biri.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, Van İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Muhammed Tosun’a gerçekleştirdikleri ziyarette konuyu bir kez daha dile getirdiklerini söyledi.

Faaliyetler ve sorunlar dile getirildi

Ziyarette bağımlı yakınları ile danışanların da yer aldığı belirten Turğut, şu bilgileri verdi:

“Yönetim Kurulu üyelerimiz antrenör Erhan Ezgi, sosyal hizmet uzmanları Ruken Arslan, Ayşe Şanlı, Dilek Atalar Özgür ve iki bağımlı annesi, bir baba ile üç bağımlı danışanla birlikte Van İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Muhammed Tosun’a ziyarette bulunduk. Van ilimizde Hayatın Renkleri Solmasın Derneği olarak bağımlılıkla ilgili yapmış olduğumuz faaliyetleri hakkında bilgiler verdik. Ayrıca Van ilimizde yapılması gerekenler ve eksik gördüğümüz konularla ilgili görüşlerimizi aktardık. Bir diğer önemli konu da ki bu en fazla önemsediğimiz konulardan biridir Van ilimizde bir Madde Bağımlılığı Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılması konusunu gündeme getirdik ve acil bir ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Anne ve babalar da beklentilerini dile getirdi. Danışanlarımız ise yaşadıkları sorunları ve beklentilerini dile getirdiler. İlgi ve alakalarından dolayı Müdürümüze teşekkür ederiz”

Haber: Adil Harmancı


Esnaftan duvar yazısı: Modum düşük, keyfim yok, kalbim kırık!Önceki Haber

Esnaftan duvar yazısı: Modum düşük, keyf...

Van için çığ uyarısıSonraki Haber

Van için çığ uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar