Van'da DEM Parti kazanırsa JINKART uygulamasına geçilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da DEM Parti kazanırsa JINKART uygulamasına geçilecek
Abone ol
DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal 13 başlık altında toplanan projelerini açıkladı. Kadın ağırlıklı olan projelerden biri de şehir içi ulaşımda kadınlara indirimli yolculuk yapma imkanı tanıyan JİNKART uygulaması.

VANMED (VAN) - DEM Parti VBB Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, Elitte World otelde düzenledikleri basın toplantısında projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Toplantıya DEM Parti'nin ilçe belediye eşbaşkan adayları, İl Eşbaşkanları ile Van Milletvekilleri katıldı. 

Basın toplantısında ilk önce ön seçim ve seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. 

Ardından 13 başlık altında toplanan projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Projelerle ilgili olarak, Neslihan Şedal, "Mücadele ettiğimiz en önemli meselelerden biri kadına yönelik şiddet konusuydu. En temel tespitimiz kadın özgürlük sorunu çözülmeden hiçbir sorunun çözülmeyeceğine yönelik oldu. Kadın düşmanı kayyumların bir bir kapattığı kurumlarla birlikte görüyoruz ki bu saldırılar sistematik bir hal aldı. Biz buna karşı kadın özgürlükçü bir anlayışla kentimizi yöneteceğiz" dedi. 

"14 belediyenin 14'ünü kazanacağız"

Abdullah Zeydan ise, "Partimiz çok ciddi ve çok önemli bir eleştiri özleştiri yaptı. 4 bine yakın halk toplantısı yaptı. Partimizin kuruluş felsefesine dönmesi konusunda ön seçim süreçleri başladı. Partimiz çok önemli ve değerli bir karar aldı. Bu süreci Kent uzlaşı olarak tarif ettik. Ön seçim dünyada örineği benzeri olmayacak şekilde bir örnekle sonuçlandı. Kent uzlaşısı sadece ön seçim sürecini kapsamıyor. Kent uzlaşısı Kadın özgürlükçü pradikmamızı kapsıyor. Kent uzlaşısı ile üçüncü yol çizgimizin bir gereğidir. Kent uzlaşısı bir siyasi hedep işi değildir. Kent uzlaşısı anlayışıyla tüm yönetim kadrolarımızla birlikte köy köy mahalle mahalle geziyoruz. Ortak ve toplumsal akıllla bu kenti yöneteciğimizi ifade ettik. Bu kentin çocuklarıyız, bütün kadrolarımızla halkımız Kürt halkı ve ezilen halklar üzerinde devam eden zülme karşı bir cevap hemde kayyumlara bir cevap şeklinde yüksek bir oy oranlarıyla seçime gideceğiz. 14 belediyenin 14'ünü tekrar halka teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

İşte, DEM Parti kazanırsa Van'da hayata geçirilecek projeler!

KADIN PROJELERİ:

Kapatılan kadın kurumlarını yeniden açacağız ve yaygınlaştıracağız

Spor merkezleri

indirimli Jinkart uygulaması 

Yurt projeliri 

Kadın Semt Pazarları 

Özgür köyleri inşa edeceğiz

Üniversite öğrencileri için burs

Alo Şiddet hattı

Geçici sağlık ekipleri 

HPV testi ücretsiz olacak

Kadın kütüpheneleri

GENEL PROJELER

*Tarım ve Hayvancılığa tam destek, (Yerli  tohum bankası, Kadın üreticilere tam destek

*Toplumcu belediyecilik ile çocuklara ve gençeleri destekleyeceğiz (Anadilde gündüz bakım evi ve kreşler, Toplum içinde yaygınlaşan madde bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edeceğiz, Gençlere eğitim burs desteği, 

*Toplumcu belediyecilikle yaşlı bireyleri desteklemek (Temel yurttaşlık gelir desteği, Bilge evlerini kurup kuşaklar araıs haafııza aktarımını sağlayacak çalışmalar yürütülecek)

*Toplumcu belediyecilik ile engelli bireyleri destekliyoruz (Madikal malzeme ve temel yurttaşlık geliri sağlayacağız, Engelsiz kadın yaşam merkezleri kuracağız, 

*Toplumcu belediyicelikle halkın yanındayız, (Kentin yoksulluk haritasını bilimsel verilerle sağlayacağız, Gıda bankası, Dar gelirli yurttaşlardan 15 m3 kadar su beledeli alınmayacak, Halk ekmek uygulamasını yaygınlaştırmak, 

*Van'ın kültür sanat ve turuzmi kenti yapacağız. (Kültür sanat festivalleri, Yaşar kemal kent müzesi kuracağız, Dengbej akademesi, Gezici tiyatro oluşturacağız, Gastronomi okulu mutfak geleneğimizi yaşatacağız, Mavi bayraklı plajların sayısını artıracağız 

*Bilişim teknolojileri alanında eğitim kursları açacağız.

*Yaşanılabilir ekolojik bir kent inşa edeceğiz. (Van gölü havzasındaki kirliliği ve yapılaşmayı durduracağız, Sulak alanlar, doğal sit alanları ve özel çevre koruma tahribatını önleyeceğiz...)

*Afet Koordinasyon ve kriz yönetim merkezleri kuruyoruz. (Afet acil toplanma ve barınma alanlarını oluşturacağız, VAKUT Van Arama Kurtarma ekipleri kuracağız...)

*Kenti modern, yaşanılabilir, ekolojik bir imara kavuşturacağız. (İmar sorunlarını halk ve kente dinamiklerini ile istişare ederek çözeceğiz, Kısa orta uzun vadeli bir imar planı yapacağıçz, depreme dayanıklı güvenli yeşil bir Van inşa edeceğiz...)

*Ulaşımı sorun olmaktan çıkarıyoruz. (Ulaşm master planı hazırlıyoruz, Alternatif güzergahlar ile kent trafiğini rahatlatacağız, hafif raylı sistemle ulaşımı rahatlacağız, katlı ve asansörlü otoparklar ile otopark sorunlarını çözeceğiz, Van Bahçesaray yolunu çözmek için Büyükşehir Belediyesinin bütün imkanlarını seferber edeceğiz)

*VİZYON PROJELERİ 

1-Kent modern otogar tesisi kazandıracağız

2-KonutVan Projesi

3- 30 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu inşa edeceğiz

4-Kent seyif teleferiklerini Van turuzmini inşa edeceğiz


Ehliyet sınavına Kürtçe de eklendiÖnceki Haber

Ehliyet sınavına Kürtçe de eklendi

Rusya'daki konser saldırısı hakkında neler biliniyor?Sonraki Haber

Rusya'daki konser saldırısı hakkında nel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar