Van’da Covid-19 hastası evde tedavi görecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van’da Covid-19 hastası evde tedavi görecek
Abone ol
Van’da Covid-19 hastası evde tedavi görecek haberine ait detaylar

Haber Merkezi - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kronik hastalığı bulunmayan Covid-19 hastalarının evlerinde tedavi göreceklerini söyledi.

Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında valilik bahçesinde pandemiyle ilgili alınacak yeni önlemlere ilişkin toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Sağlık İl Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, 112 Daire Başkanı Onur Mahmutoğlu, Filyasyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, Halk Sağlığı Müdürü Adem Ergioğuz katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Bilmez, son dönemde 60 yaş üstü vatandaşlarda koronavirüs hastalığının yoğun olarak görülmeye başladığını söyledi.

Bilmez, kronik hastalığı bulunmayan Covid-19 hastalarının tedavilerinin evlerinde süreceğini ifade etti.

Yeni önlemlerin şart olduğunu belirten Bilmez, şunları söyledi:

“Yoğun bakım hastalarının yüzde 90’ı 60 yaş üstü hastalardan oluşuyor. Yaşlılarımızı korumamız gerekiyor. Çünkü yaşlı vatandaşlarımız ve kronik hastalığı olanların yoğun bakım tedavi süreci zorlu geçiyor. Diyabet, koah, kanser, obezite, böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, hiper tansiyon, romatizmal hastalığı bulunan hastaların riski çok fazla. Covid-19 bu hastalıkları tetikliyor ve hastalarımızın ölüm riski artıyor”

Kronik hastalığı olmayan pozitif vakaların tedavisinin ev ortamında devam edeceğini belirten Vali Bilmez, “Bu hastalarımızı polis, jandarma ve sağlık ekiplerimiz çok sıkı bir şekilde takip edecek. Özellikle izolasyon kurallarına uymayanlara para cezası ve kurallarını sürekli ihlal edenlere de adli işlem yapılacak. Evde takip edilen ve zorunlu hallerde dışarı çıkmak isteyenler hastalar da doktorlarından izin alarak çıkabilecek” dedi.

Pandemi ve hijyen kurallarına uyan iş yerlerine de gerekli ödüllendirmelerin yapılacağına vurgu yapan Vali Bilmez, bu işyerlerine valilik ve sağlık müdürlüğü tarafından yeşil bandrol verilerek, bu iş yerlerinin alışveriş için uygun olduğunun belgelendirilmiş olacağını söyledi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların bu kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.


Yalçın DOĞAN yazdı: Korona patladı, Bahçeli tutuştuÖnceki Haber

Yalçın DOĞAN yazdı: Korona patladı, Bahç...

Yılmaz Morgül Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: İdam çıkmazsa kendimi yakacağımSonraki Haber

Yılmaz Morgül Cumhurbaşkanı Erdoğan'a se...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar