Van'da 'Bağımlılık ve Aile' semineri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da 'Bağımlılık ve Aile' semineri düzenlendi
Abone ol
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile Van Gölü Gençlik Merkezi işbirliğiyle yaklaşık 100 kadına "Bağımlılık ve Aile" semineri verildi.

Vanmed (Van) - Seminerde konuşan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, bağımlı kişinin davranışı nedeniyle ailelerin kendilerini suçlamaması gerektiğini söyledi.

Ailelerin sürekli bir çözüm arayışında olmaları gerektiğini ifade eden Turğut, şunları kaydetti:

"Geçmişi düşündüğünüzde pişmanlık hissedebilir ya da ‘keşke’ diyebilirsiniz. Geleceği düşündüğünüzde kaygılanabilir ve paniğe kapılabilirsiniz. Bunun yerine şimdiki ana odaklanmaya çalışın. ‘Kendiniz ve bağımlı kişi için bugün neler yapabilirsiniz?’ bu sorudan devam edin. Herhangi bir aile üyesini etkileyen durum diğer aile üyelerine de etki eder. Aileler, bağımlı kişinin yanında kalmayı ve ona uyum sağlamayı tercih ediyor. Ancak unutulmamalıdır ki bağımlılığa sağlıklı bir uyum geliştirmenin yolu yoktur. Aile üyelerinin bağımlı kişiye karşı tutum ve davranışları tedavinin seyrini etkileyebildiği gibi, kişinin bağımlılık örüntüsünü devam ettirmesi de aile ilişkilerini etkilemektedir. Sadece kişi değil tüm aile üyeleri bu hastalığın bir parçası olur. Tüm bu nedenlerden dolayı araştırmalar bağımlılığın bir ‘aile hastalığı’ olduğunu söylemektedir.” 


8. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Mahkumlar nasıl yararlanacak?Önceki Haber

8. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Mahkum...

Bağışlarla 250 çocuğa giysi sağladılarSonraki Haber

Bağışlarla 250 çocuğa giysi sağladılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar