Van'da 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildi
Abone ol
Van'da, il genelinde 65 yaş ve üzeri olanların düğün, nişan, sünnet mevlit gibi toplu törenlere  katılması, belli saatler arasında seyahat etmeleri yasaklandı.

Van İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs salgınıyla ilgili il geneli için yeni kararlar alındı.

Van Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Normalleşme süreciyle birlikte Covid-19 vakalarının artmaya başlaması üzerine, Hıfzıssıha Kurulu tarafından alınan kararlarla yeni kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamalara uymayanlara idari ve adli işlem yapılacak.

Bu kapsamda ilimiz genelinde 65 yaş ve üzeri olanların düğün, nişan, sünnet mevlit gibi toplu törenlere  katılması yasaklanmıştır.

Ayrıca 65 yaş ve üzeri olanların sabah saat 07.30 - 10.00 ile akşam saat 16.30 - 19.00 arası şehir içinde, mahalle ve ilçeler arası toplu taşıma yapan araçlara (belediye ve halk otobüsü, minibüs ) binmesi yasaklanmıştır.
Kısıtlamalara uymayanlar hakkında hem idari hem de adli işlem yapılacaktır.

Ayrıca ilimiz genelinde yapılan muayenede Covid-19 testi pozitif olup klinik bulgusu olmadığı için evde tedavisi devam eden hastaların ikametlerinin dışına çıkması yasaklanmıştır.

Sağlık, kolluk ve denetim ekiplerince yapılan kontrollerde hastanın evden ayrıldığı veya ev içinde kendini izole etmediği tespit edilmesi halinde, ilgili kişi hakkında adli ve idarî işlem yapılacaktır.

Risk devam ediyor. Hep birlikte kurallara sıkı sıkıya uyarak Covid-19’la mücadelede başarıya ulaşacağız. Maske-Sosyal mesafe-Hijyene dikkat edelim."


Pentagon, "Tanımlanmayan Hava Olayları Görev Gücü" adlı bir birim kurduÖnceki Haber

Pentagon, "Tanımlanmayan Hava Olayları G...

Sağlık Bakanı Koca: Bugünlerde bütün mümkünleri düşünelimSonraki Haber

Sağlık Bakanı Koca: Bugünlerde bütün müm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar