Van'da 350 bin meyve fidanı toprakla buluşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da 350 bin meyve fidanı toprakla buluşacak
Abone ol
Van'da Valilik ve Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) tarafından Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere 350 bin meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek.

VANMED (VAN) - Ceviz, Elma, Armut, Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Ayva, Badem, Dut, Nektarin, Şeftali, Trabzon Hurması ve Nar’dan oluşan fidanların dağıtımı için VBB Makine İkmal Garajı'nda tören düzenlendi.  

Törende konuşan Vali Ozan Balcı Van ilinin meyvecilik potansiyelini artırmak için 2 yılda 700 bin meyve fidanı dağıtmış olacaklarını söyledi. Vali Ozan Balcı, “Bugün güzel bir iş için çiftçilerimiz ile bir araya geldik. Memleketi, milleti sevmek sadece sevmekle olmaz. Güzellikleri korumak, imar ve ihya ile olur. Bizlerde çiftçilerimize destek olmak memleketimizi güzelleştirmek için çiftçilerimize 350 bin fidan dağıtacağız. Çiftçilerimizde bu fidanları bağlarına bahçelerine ekerek kentimizin ekonomisine katkı sağlayacaklar. Hem de kentimiz yeşillenecek. Tarımsal alanların sulanması için de birçok ilçemize tarımsal göletler ve kanallar yapıyoruz. Koyun projemizle de bugüne kadar 171 bin 661 koyunu 1727 çiftçimize dağıttık. Hayvanlar su içsin diye de 7 bin sıvat kurup kırsal alanlara güneş enerjili sondajlar kurduk. Yayla yollarını açıyoruz. Bunların hepsi çiftçilerimize destek olmak kentimizde tarımı geliştirmek içindir” dedi.

 

Törenin ardından Vali Ozan Balcı, törene icabet eden çiftçilere fidan dağıtarak sohbet etti.


Haiti'de şiddetin merkezindeki 'Barbekü' lakaplı çete lideri Jimmy Cherizier kimdir?Önceki Haber

Haiti'de şiddetin merkezindeki 'Barbekü'...

Anket: Bu pazar seçim olsa hangi parti, yüzde kaç oy alır?Sonraki Haber

Anket: Bu pazar seçim olsa hangi parti,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar