Van Valisi: Van'da öğretmenlerin yüzde 77'si aşı olmuş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Valisi: Van'da öğretmenlerin yüzde 77'si aşı olmuş
Abone ol
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Van'da öğretmenlerin yüzde 77'sinin aşı olduğunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 2 bin 335 kişinin de halen aşı olmadığını söyledi.

Vanmed (Van) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu ilçesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla Fidanlık Parkı'nda verilen yemekte bir araya geldi.

Muhtarların mahallelerde yaşanan sorunları dile getirdiği program ardından Vali Bilmez, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tarımla ilgili sorunlar var

Muhtarların özellikle tarımla ilgili sorunları aktardığını belirten Vali Bilmez, "Muhtarlarımızın tarımla ilgili hem içme suyu sorunu hem sulama suyu sorunu hem hayvan içme suyu sorunu hem de arazi yollarımızla ilgili talepleri var. Onların takipçisi olacağız." dedi. 

Her muhtar 50 kişiye aşı yaptıracak

Her muhtardan günde 50 kişiye aşı yaptırmayı beklediklerini belirten Vali Bilmez, "Yarın da Tuşba ilçesindeki muhtarlarla bir araya geleceğiz. Muhtarlardan mahallesindeki vatandaşları aşı ettirme talebimiz var. Her gün 50 kişiyi aşı ettirme talebimiz var. İnşallah bu gece haritada mavi rengine bürüneceğiz. Tek elimizdeki kozumuz silahımız aşı. İnsanlarımızı aşı etmek konusunda başta muhtarlarımız olmak üzere hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız." diye konuştu.

Öğretmenlerin yüzde 23'ü aşısız

Eğitim alanındaki aşılama konusuna da değinen Vali Bilmez, "Bugün çıkarıp baktık, öğretmenlerimizin yüzde 77’sinin aşı olduğunu ama halen Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 20 bin personelin 2 bin 335 kişinin hala aşı olmadığını bugün belirledik. Şimdi hepsine teker teker ulaşıp aşı olmalarını sağlayacağız." bilgisini verdi.

"Gerekirse savunma isteyeceğiz"

Aşı konusunda kamuda çalışanlara taviz verilmeyeceği mesajını veren Vali Bilmez, şöyle dedi:

"Aynı şekilde imamlardan da çalışma yapıyoruz aşı olmayan imamımız varsa onların da aşı olması konusunda gerekli uyarılarımızı yapacağız. Aşı olamayan kamu çalışanlarını da uyaracağız gerekirse savunma alma cihetine gideceğiz.”

Mehmet GÜLER


Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de 2 kişide Mu varyantı görüldüÖnceki Haber

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de 2 kişide...

Taliban, 'geçici hükümeti' açıkladı: Başbakan Molla Akhund olduSonraki Haber

Taliban, 'geçici hükümeti' açıkladı: Baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar