Van Kedisi İtalyan mutfağını sevdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Kedisi İtalyan mutfağını sevdi
Abone ol
Sokakları mekan edinen Pakize isimli Van Kedisi, İtalyan mutfağına özgü makarna yemeklerinin yapıldığı Makaronix isimli restoranın adeta maskotu haline geldi. Bir gözü mavi, diğeri de sarı olan Van Kedisi, restoranın önünden kolay kolay ayrılmıyor.

Vanmed (Van) - Van'ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesinde, Ezberiler İş Merkezi arkasındaki Yıldız 1. Sokakta bulunan Makaronix isimli restoran, İtalyan mutfağına özgü yemekler üretiyor. 

Restoranda, değişik soslar eklenerek makarnadan yaklaşık 10 çeşit yemek yapılıyor. Mantı yemeği de yapılan restoranda ayrıca kahve çeşitleri, çay, soda, kola, ayran gibi içecekler de servis ediliyor. 

Bölge illerinde sadece Van'da faaliyet gösterdiği belirtilen ve İtalyan mutfağı özelliğini taşıyan restoranın çalışanları, yemeklerin hem ucuz, hem doyurucu ve lezzetli olduğunu söyledi. Restorana daha çok öğrencilerin ilgi gösterdiğini belirten çalışanlar, yanı sıra makarna yemeği seven birçok kimsenin ve ailelerin de çocuklarıyla birlikte restorana geldiğini ifade etti. 

Van Kedisi maskot oldu

Bu arada Makaronix restoranın yolunu tutanlar kapıda bir gözü sarı, diğeri mavi olan sevimli, uzun tüylü, uzun kuyruklu Van Kedisi ile karşılaşıyor. Restoranın adeta maskotu haline gelen kedi ile bir süre hasbıhal olan müşteriler, fotoğraf çektikten sonra da içeri geçiyor.

Adı, Pakize!

Uzun süredir bu sokakta yaşadığı öğrenilen kedinin adını da esnaflar 'Pakize' bırakmış. 

Makaronix restoran çalışanları Pakize'nin en çok kapılarında beklediğini ve özellikle tavuk eti verdiklerini, ama zaman zaman çok acıktığında etraftaki kasapları ve dönercileri de dolaşarak yiyecek edindiğini kaydetti. 

Dokunulmasını sevmiyor

Akıllı, uysal, bir o kadar da duygusal, şirin ve de sevecen mi sevecen olan Pakize'nin en kötü huyu ise kendisine dokunulmasından nefret etmesi! "Hele onu kucaklamak mümkün değil" diyor esnaflar. O nedenle de banyosunun yapılamadığını ve kir içinde kaldığını ifade ediyorlar. 

Haber: Poyraz Ali Harmancı


Müzik saati kısıtlaması Türkiye genelinde kaldırıldıÖnceki Haber

Müzik saati kısıtlaması Türkiye genelind...

Van'da toplu taşımaya zamSonraki Haber

Van'da toplu taşımaya zam

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar