Van Gölü'nden 31 mülteci cesedi çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü'nden 31 mülteci cesedi çıkarıldı
Abone ol
Van Gölü'nden 31 mülteci cesedi çıkarıldı haberine ait detaylar

Haber Merkezi - Van Gölü'nde batan teknede hayatını kaybeden mültecileri arama çalışmaları sürerken, şimdiye kadar 31 cesede ulaşıldığı belirtildi.

27 Haziran tarihine Van Gölü'ne açılan ve yolcusunun tamamı mülteci olan tekne, Çarpanak Adası açıklarında alabora olup batmıştı.

Tekneden sağ kurtulan mültecilere rehberlik eden tek kişi olan Medeni Akbaş'ın verdiği bilgiler doğrultusunda 28 Haziran'dan bu yana gölde kaybolan 60 dolayında mültecinin arama işlemleri sürüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde gölden 2 mültecinin daha cesedi çıkarıldı. Böylece şimdiye kadar çıkarılan ceset sayısı 31 oldu.

Batan teknenin yeri ise 8 Temmuz günü su altı kameraları vasıtasıyla Çarpanak Adası açıklarında 106.5 metre derinlikte olduğu tespit edilmişti.

Neden tekne ile gittiler?

Mültecilerin neden kara yolu varken tekne ile yolculuğu tercih etmeleri de kamuoyunun merak ettiği bir konu.

İstanbul'a gitmek isteyen mültecilerin, Van-Tatvan arasındaki güvenlik kontrol noktalarına yakalanmamak için tekne ile yola çıktıkları, sahil güvenliğe de yakalanmamak ve Bitlis iline ulaşmak için gece yapılan bu yolculukta teknenin ışıklarını yakmadığına da dikkat çekiliyor.

2019'da da bir tekne batmıştı

İran sınırından Van'a rahatlıkla giriş yapabilen mülteciler aynı rahatlıkla Van-Bitlis arasında kara yoluyla ilerleyemiyor. Bu nedenle daha çok göl üzerinden yolculuk tercih eden mültecilerin Bitlis ve Muş tarafına geçtikten sonra burada farklı yöntemlerle batı illerine gidebildikleri belirtiliyor.

Geçen yıl da bir mülteci teknesi Bitlis'in Adilcevaz-Ahlat ilçeleri arasındaki bir noktada batmış 7 mülteci hayatını kaybetmişti.

Mehmet GÜLER - VANMED


Van Gölü'nde av yasağı bitiyorÖnceki Haber

Van Gölü'nde av yasağı bitiyor

Gölde kaybolan ünlü oyuncu ölü bulunduSonraki Haber

Gölde kaybolan ünlü oyuncu ölü bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar