Van Gölü'nde neden yangın teknesi yok?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü'nde neden yangın teknesi yok?
Abone ol
Van Gölü'nde bulunan 4 adadan en büyüğü olan Adır Adası'nda yıldırım düşmesi sonucu çıktığı belirtilen yangına gölde bir yangın teknesi olmadığı için 3 gündür müdahale edilemiyor.

Vanmed (Van) - Van Gölü'nde bulunan Adır Adası'nda 21 Eylül günü yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Etkili bir müdahale yapılamadığı için yangın 3 gündür sürüyor. Martılara ev sahipliği yapan, kaplumbağa başta olmak üzere birçok canlı türü barındıran bir bitki örtüsüne sahip ada, içindeki canlılarla birlikte yanmaya devam ediyor. 

Olaya tepki gösteren Vangölü Aktivistleri Derneği, göldeki adalarda olası yangınlara müdahale edecek bir yangın teknesinin olmaasına dikkat çekti.

Dernek tarafından sosyal medya platformlarında yapılan bir paylaşımda, "Van Gölü’nde bulunan 4 adadan en büyüğü olan Adır adasında yangın çıktı. 3 gündür müdahale edilemiyor. Van Gölü yüzölçümü bakımından Marmara Denizi’nin üçte biri büyüklükte ve tarihi adalara sahip olmasına rağmen olası bir yangında müdahale edecek yangın teknesi yok." ifadeleri kullanıldı. 

Adır Adası, Akdamar Adası'ndan sonra turizm açısından önemli adreslerden biri.

Bir kilise ile yerleşim izlerinin olduğu Adır Adası, bitki çeşitliliği ve konumuyla birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Ada ayrıca martıların vazgeçilmez mekanı.

Adanın turizme kazandırılması ve kilisenin restorasyonu için zaman zaman tartışmalar yürütülse de şimdiye kadar olumlu bir adım atılamadı. 


İranlı turistler Van esnafını sevindirdiÖnceki Haber

İranlı turistler Van esnafını sevindirdi

Van’da ŞanoWan Tiyatro Festivali başladı: Jina Emini’ye adandıSonraki Haber

Van’da ŞanoWan Tiyatro Festivali başladı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar