Van Gölü ve çevresi "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ilan edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü ve çevresi "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ilan edildi
Abone ol
Van Gölü'nün korunmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Van Gölü ve çevresi "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak ilan edildi.

Vanmed Haber Merkezi - Karara ilişkin olarak Van Büyükşehir Belediyesi twitter hesabında yer alan paylaşımda, Van Büyükşehir Belediyesi resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Van Gölü’nün korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda; Van Gölü ve çevresinin "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilmiş ve resmi gazetede yayımlanmıştır. Tüm Van Gölü havzasına ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." Denildi.

Van Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı da Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait tweeti alıntılayarak, "Başta Bakanımız Sn. @murat_kurum olmak üzere, Bakanlığımıza, Valiliğimize,TVK Genel Müdürlüğümüze, Sn. @gulsenorhan'a TVK Van Bölge Komisyonumuza, tüm çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hayırlı olsun." değerlendirmesi yaptı.

Aktivistlerden açıklama

Van Gölü'nün korunmasına yönelik Van ve Bitlis'te önemli farkındalık etkinlikleriyle öne çıkan ve alınan kararda büyük pay sahibi olan Vangölü Aktivitleri Derneği tarafından sosyal medyada yer alınan açıklamada alınan karar için "Van Gölü için tarihi gün!" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, "Van Gölü’nün korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda; Van Gölü ve çevresi "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. @emineerdogan @gulsenorhanvan

Paydaşı olduğumuz “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” üyelerine ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz." denildi.


Bakan Varank ve hükümete yakın yazarlar birbirine girdi: "Leşlerin takdirini almamak lazım"Önceki Haber

Bakan Varank ve hükümete yakın yazarlar...

Türkiye'nin ilk 'Uluslararası Ultra Sky Trail Maratonu' Van'da başladıSonraki Haber

Türkiye'nin ilk 'Uluslararası Ultra Sky...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar