Van Gölü Sahil Yolu tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü Sahil Yolu tamamlandı
Abone ol
Van Gölü kıyısında yapılan 12 kilometre uzunluğundaki sahil yolu tamamlandı. Yolun, çizgi ve trafik levhalarının yerleştirilmesiyle kısa sürede hizmete açılacağı belirtildi.

Vanmed (Van) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ışıklandırması ve refüj peyzajı tamamlanan sahil yolunda incelemelerde bulundu.

 Balcı, yolun kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi.

1100 dönüm rekreasyon alanıyla birlikte, 30 metre genişliğindeki sahil yolunda 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, dinlenme alanları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, yeşil alan, mescitler ve lavabolar gibi sosyal donatılar bulunuyor.

İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap şeklinde hayata geçirilen proje, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturarak, kent trafiğine de rahat bir nefes aldırması planlanıyor. Ayrıca Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu, Yaşar Kemal Parkı ve ara bağlantıları da yapılan sahil yolunun Erciş yoluna kadar uzatılması hedefleniyor. 

Proje kapsamında mevsim şartlarına uygun binlerce ağaç ve süs bitkisi de toprakla buluşturuldu.


Tuğçe Tatari: 32 yıl sonra Meclis’te yaşanan ‘ana dil’ tartışması, ‘ya bize küfür ettiyse nasıl anlayacağız’ düzeyinde mi olmalıydı?Önceki Haber

Tuğçe Tatari: 32 yıl sonra Meclis’te yaş...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 42,5'e çıkardıSonraki Haber

Merkez Bankası politika faizini yüzde 42...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar