Van Gölü panelde tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü panelde tartışıldı
Abone ol
Van Akademik Odalar Birliği (VAOB) tarafından “Açık sır; Van Gölü” başlığı altında Van Gölü’nü konu alan panel düzenlendi.

Vanmed (Van) - Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) düzenlenen panele VAOB bileşenleri, STK temsilcileri, mimar ve mühendisler ile çevreciler ve aktivistler katıldı.
Moderatörlüğünü TÜRÇEP Koordinatörü Beyken Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın yaptığı panelde, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Sarı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hayrettin Güçlü İnsel, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş ile Bursa Barosu TBB Çevre Komisyonu üyesi Av. Erol Çiftçi ve Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Başkanı Kadri Ateş Evirgen, sunum gerçekleştirdi. 

 

“KAMUOYUNDA BİR ALGI YARATMAKTIR AMACIMIZ”

Panelin açılışında konuşan VAOB Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, katılımcıların 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı.
Konuşmasında VAOB’un kuruluş sürecinden ve amacından söz eden Şahin, anlamlı bir günde Van Gölü ile ilgili önemli bir panele imza attıklarını söyledi. 
Amaçlarının Van Gölü ile ilgili kamuoyunda bir algı yaratmak olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“Değerli katılımcılar 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutlayarak bugüne özel, Dünya gölü olan Van Gölü’müzün çevresel etkilerden korumak için değerli hocalarımızla kamuoyunda bir algı yaratmak için çaba sarf etmek istiyoruz. Umuyor ve diliyorum bizden sonra gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak dileğiyle hepinizi tekrardan saygı ile selamlar, panelimizin verimli geçmesini dilerim”

OTURUMLARA GEÇİLDİ
 
Yapılan açılış konuşması ardından oturumlara geçildi. 
Üç oturum şeklinde gerçekleşen panelin ilk oturumunda TÜRÇEP Koordinatörü Beyken Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hayrettin Güçlü İnsel ile Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Başkanı Kadri Ateş Evirgen birer sunum yaptı.

2. OTURUM

İkinci oturumda ise Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, ‘hidrolojik kuraklığın Van Gölü ve havzadaki etkileri’, Bursa Barosu TBB Çevre Komisyonu üyesi Av. Erol Çiftçi ‘Van Gölü Koruma Kanunu gerekliliği’, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Sarı da ‘Van Gölü’nde yaşam ve tehditler’ konu başlıklarıyla sunum gerçekleştirdi.

 

3. OTURUM

Panelin son oturumunda ise Forum ve Serbest Kürsü uygulaması gerçekleştirildi.   
Panel, soru-cevap bölümüyle son buldu. 
Özel Haber: Adil Harmancı   


‘5 Haziran Dünya Kahvaltı Günü’ kutlandıÖnceki Haber

‘5 Haziran Dünya Kahvaltı Günü’ kutlandı

Edremit’te piknik etkinliği düzenlendiSonraki Haber

Edremit’te piknik etkinliği düzenlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar