'Van Gölü' konulu toplantı basına kapalı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Van Gölü' konulu toplantı basına kapalı yapıldı
Abone ol
“Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” toplantısı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Vanmed (Van) - Van Gölü kirliliğiyle ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2022 yılında Van ve Bitlis'te, “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” adı altında başlatılan toplantı serisi devam ediyor.

Van'da dün de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilisi ile Van ve Bitlis'ten ilgili kurum yetkilileri ve aktivistlerin katılım sağladığı belirtildi. 

Basına kapalı yapıldığı için toplantı içeriği ve alınan kararlar hakkında bilgi edinilmezken, toplantıya katılan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, twitter hesabında şu paylaşımda bulundu:

"Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” toplantısında kuraklık ile ilgili bir komisyonun kurulmasını talep ettik.

Van Gölü için yeni bir tehdit olan Kuraklığın etkilerinin en aza indirilmesi için saha araştırması, çözüm önerisi ve uygulanması gerekmektedir.

Hemen yanıbaşımızda bulunan “Urmiye Gölü-İran” Van Gölü’ne benzer özellikleri, kuş bakışı sadece 165 km uzaklıkta ve kuraklık sonucu bitmek üzere."

 


Hakkari'de balon uçurtmak 15 gün yasakÖnceki Haber

Hakkari'de balon uçurtmak 15 gün yasak

Necdet Takva, 3. kez Van TSO başkanıSonraki Haber

Necdet Takva, 3. kez Van TSO başkanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar