Van Gölü için 500 kilometre pedal çevirecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü için 500 kilometre pedal çevirecekler
Abone ol
"Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” kapsamında Van'da Bisiklet Festivali düzenlenecek. 

Vanmed (Van) - Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 14-21 Ağustos tarihleri arasında "4. Van Denizi Bisiklet Festivali" düzenlenecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” kapsamında düzenlenecek olan festivalle Van Gölü havzasındaki doğal ve tarihi değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün kirlenmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi ve göle kıyısı olan çevre belediyelerin destekleri, Vangölü Aktivistleri Derneği'nin işbirliğiyle 8 gün sürecek olan festivalle katılımcılar Van Gölü'nün etrafını pedallayacak. 

Her günü Van Gölünün ayrı bir noktasında gerçekleştirilecek olan festival, Van Kalesi Atatürk Kültür Parkında yapılacak olan çadırlı kampla start alacak. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; sağlık koşulları elverişli olan herkesin bisikletiyle katılabileceği festivalde sırasıyla Edremit, Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye, Tuşba ilçeleri gezilecek. 500 kilometrelik yol ağında bisikletli gruplara sağlık, güvenlik ve teknik anlamda destek verilecek. 

Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Ahlat, Erciş ve Tuşba sahillerinde kamp alanları oluşturulacak. Festival boyunca da katılımcılara sıcak ve soğuk yemek ve içecekler ikram edilecek.


Kayıpların önüne geçmek için biçerdöver kontrolleri yapılıyorÖnceki Haber

Kayıpların önüne geçmek için biçerdöver...

Araştırma: 'Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede en başarılı bulduğunuz isim hangisi?'; 4 isim yüzde 10 civarında oy alabildiSonraki Haber

Araştırma: 'Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar