Van Gölü etrafında bisikletle rekor denediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü etrafında bisikletle rekor denediler
Abone ol
Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, Bitlis ve Van illerini kapsayan 430 kilometrelik Van Gölü etrafında bisikletle rekor denemesi gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, amaçlarının Van Gölü’nü tanıtmak ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Van Gölü’ne dikkat çekmek ve kirlenmeye karşı önlem alınmasına duyarlılık oluşturmak için son yıllarda çeşitli etkinlikler düzenleyen Vangölü Aktivistleri Derneği, Eylül ayında 1200 kilometrelik Van-Ankara yolunu bisikletle kat ederek Ankara’da birçok yetkili ile görüşmeler gerçekleştirmişti. 

Dernek tarafından bu kez de Van Gölü etrafında bisikletle rekor denemesi gerçekleştirildi.

VAN MERKEZDEN ÇIKIŞ YAPTI

Rekor denemesi için Vangölü Aktivistleri Dermeği üyesi bisiklet sporcusu Hüsamettin Gölci, 11 Ekim günü saat 02.00’de bisikletiyle Van merkezden çıkış yaptı.  

Gölci’yi, Dernek Başkanı Erdoğan Özel ile Başkan Vekili Serkan Seyyahoğlu arabayla takip etti. 

21 BUÇUK SAATTE TAMAMLADI

Erciş, Adilcevaz, Ahlat, Tatvan, Gevaş ve Edremit ilçelerini geçen Gölci, turu Van merkezden yaptığı çıkış noktasında tamamladı.
Saat 02.00’de çıkış yapan Gölci’nin, saat 23.30'da turu tamamladığı ve 21 buçuk saatlik bir rekor gerçekleştirdiği belirtildi. 
Gölci, bundan sonraki rekorların da böylece önünü açmış oldu. Rekor denemesinin geleneksel hale gelmesi ve Van’da yeni bir spor aktivitesine yol açması bekleniyor.  

“AMACIMIZ TANITIMDI”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, amaçlarının Van Gölü’nü tanıtmak olduğunu söyledi. 
Tarihi bir rekora imza attıklarını belirten Özel, şunları kaydetti:

“430 km'lik Van Gölü çevresini bir günde bisiklet ile turlayarak tarihi bir rekora imza attık. Amacımız, bölgemizin en büyük zenginliği olan Van Gölü'nü tanıtmak ve farkındalık oluşturmaktı. Van Gölü çevresinde yapılan bu tarihi rekora Arell Alüminyum sahibi iş insanı Necdet Alıcı sponsor oldu. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” Özel haber: Adil Harmancı Prestij


Perinçek: Devlet Öcalan'ı televizyona çıkartacakÖnceki Haber

Perinçek: Devlet Öcalan'ı televizyona çı...

Prof. Dr. Ahmet Özer, Mersin Belediye Başkanı Seçer ile röportaj gerçekleştirdiSonraki Haber

Prof. Dr. Ahmet Özer, Mersin Belediye Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar