Van Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği kuruldu
Abone ol
Van’da, “Van Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği” adı altında yeni bir engelli derneği kuruldu. Dernek Başkanı Ramazan Şahbaz, engellilerin spora yönelmesi için öncülük etmek istediklerini söyledi.

Van’da geçtiğimiz ay kurulan Van Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği, zaman kaybetmeden faaliyetlerine başladı.
Dernek yöneticileri, faaliyetlerine destek ziyaretleriyle başladı.

KURUM VE STK ZİYARETLERİ

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ramazan Şahbaz, “İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ı, İpekyolu Vakıf Müdürü Mehmet Ali Şalem, Doğu Şirketler Gurubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek Van’da engellilere yönelik özelikle sportif faaliyet konusunda yapılacak çalışmalar hakkında destek istedik.” dedi.

“ENGELLİLERİN SPORA YÖNELMESİNİ İSTİYORUZ”

Yaptıkları ziyaretlerde kurum ve STK yetkililerine amaçları hakkında bilgi aktardıklarını ifade eden Şahbaz, “Bu spor kulübünün sporcuları daha önce birçok takımda başarı elde etti. Destek bulduğu zaman bu takım ligde çok iyi bir başarı elde edecek. Bizim buradaki temel amacımız engelli camiamızın spora yönelmesidir. Biz de buna öncülük etmek istiyoruz. Bütün engellilere bir telefon kadar yakın olduğumuzu da belirtmek istiyoruz” diye konuştu.  

HANGİ BRANŞLAR AĞIRLIKTA?

Derneğin 7 spor branşı üzerinde durduğunu anlatan Şahbaz, “Önceliğimiz tekerlekli sandalye ve bireysel sporlar, yüzme, okçuluk vb. gibi. Çünkü bunlar Türkiye’de lokomotif branşlar. Engelliler için en gözde ve tanınan branşlar olduğu için bu branşlarla başlamak istedik. Bunun için de özelikle gençleri, bayanları, evlerinde çıkamayan engelli bireyleri bulup bunları topluma kazandırmak istiyoruz” diye kaydetti. 

“ALTYAPI GÜÇLENDİRİLMELİ” 

Engellilerin sportif faaliyetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için Van’da alt yapı konusunda ciddi çalışmaların yapılmasına ihtiyaç olduğunu da ifade eden Şahbaz, şunları söyledi:

“Engelli sporu anlamında altyapı yetersizlikleri söz konusu, zaten bizim bir amacımız da ilimizde daha rahat spor yapabilme imkanları sağlamak ve bunları dile getirmek. Tabi ki ne kadar çok imkân olursa engelliler o oranda başarı sağlayacak ve ilin de tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu konuda Gençlik Spor İl Müdürlüğü, belediyeler ve Mili Eğitimle birlikte çalışmalar yapacağız.” Özel Haber: Adil Harmancı Prestij


Van'daki Tarım Fuarı'nı 8 bini aşkın kişi ziyaret ettiÖnceki Haber

Van'daki Tarım Fuarı'nı 8 bini aşkın kiş...

Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı; Müze, çekim merkezi olacak!Sonraki Haber

Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları başla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar