Van Çocuk Edebiyatı fuarı açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Çocuk Edebiyatı fuarı açıldı
Abone ol
1. Van Çocuk Edebiyatı Fuarı, Sanat Sokağı'ndaki İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde açıldı.

VANMED (VAN) - Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Van Çocuk Edebiyat Fuarı Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla açıldı.

 Açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, fuarın önemine dikkat çekerek, “Kitap okuma alışkanlığının çocukken kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Kitap okuma faaliyeti bir boş zaman işi değildir. Yemek yemek gibi su içmek gibi hayatın en elzem konularından biridir. Özel vakit ayrılması gereken, insanların en değerli vakitlerini geçirecekleri bir alan olmalıdır. Bu yüzden çocukların kitap okumasını, kitap okuma alışkanlığı edinmesine çok önemsiyoruz." dedi.

Vali Balcı, belediye olarak gerçekleştirdikleri kitap dağıtımına ve okullarda kurulan kütüphanelere ilişkin de bilgi verdi.  

4-6 Mart tarihlerinde ziyaretçiye açık olan fuara Türkiye’nin birçok ilinden çocuk edebiyatında tanınmış 30’a yakın yazar katılıyor. Düzenlenen fuarla, çocukların yazarlarla buluşması ve çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.

Fuarda yazar bulaşmaları, imza günleri, söyleşiler, eğitici ve öğretici etkinlikler de düzenlenecek.


Döviz haftaya rekorla başladıÖnceki Haber

Döviz haftaya rekorla başladı

Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşına girdiSonraki Haber

Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşına gird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar