Van Çev-Der yeni yönetimini oluşturdu; Yerel yönetimlerden beklentileri var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Çev-Der yeni yönetimini oluşturdu; Yerel yönetimlerden beklentileri var
Abone ol
Van Çevre, Tarihi Eserleri Koruma ve Geliştirme Derneği (Van Çev-Der) 7. Olağan Kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini oluşturdu. Yeni yönetimin, çevre duyarlılığı konusunda özellikle yerel yönetimlerden ciddi beklentileri var.  

VANMED (VAN) - Van Çev-Der'in yapılan 7. olağan kongresinde Ali Kalçık, Arzu Dinçer, Evin Işık, Muhitin Botan ve Şenol Balı yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Denetim kurulunda ise Av. Ümit Avcı, Av. Jiyan Özkaplan ile aktivist Sevim Çiçek yer aldı.

Yeni yönetim, yapılacak çalışmalarla ilgili ilk açıklamasını da yaptı.

Açıklamada, Van Gölü’ndeki kirlilik ve kuraklık, Ağrı’nin Diyadin ilçesinde yapımına devam edilen Mollakara Altın Madeni, Hakkari‘deki maden faaliyetleri gibi temel gündemler üzerinde çalışılacağı belirtildi.

Yerel yönetimlerden beklentiler

Yerel yönetimlerden beklentilerin de dile getiridliği açıklamada, "31 Mart’ta yapılan seçimlerin kentimize hayırlı olmasını diliyoruz. Görevlerine başlayan yönetimlere de başarılar diliyoruz. Belediyelerin, ekolojik belediyecilik ilkesinden ödün vermemesini bekliyor, kirlilikten, yeşil alanlara, imardan su krizine kentimizin yaşadığı birçok sorunla etkin bir mücadele politikası yürütülmesini talep ediyoruz. Doğanın korunduğu, ekolojiyle uyumlu ve sürdürülebilir kentler inşa etmek için Çev- Der olarak bizler de iş birliğine ve destek vermeye her zaman hazırız." ifadeleri kullanıldı.


Emekli aylıkları ve memur maaşları bayramdan önce mi yatacak?Önceki Haber

Emekli aylıkları ve memur maaşları bayra...

Van TSO'dan Ramazan Bayramı mesajıSonraki Haber

Van TSO'dan Ramazan Bayramı mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar