Van Çev-Der: Kuraklıkla ilgili önlem almak zorundayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Çev-Der: Kuraklıkla ilgili önlem almak zorundayız
Abone ol
Van Çevre ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (Van Çev-Der), son yıllarda yaşanan kuraklık ve su sıkıntısı nedeniyle Van Gölü ve havzanın olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.  

Vanmed (Van) - Van Çev-Der tarafından Dünya Kuraklık Günü dolaysıyla açıklama yapıldı.

Dünyada ve Türkiye’de kuraklık ve suyla ilgili genel durumun değerlendirildiği açıklamada, Van ve havzanın durumuna da yer verildi.

Kuraklık nedeniyle Van Gölü’nde çekilme, bazı göletlerde kuruma durumu ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

 

“Kuraklığın en büyük etkisini Van gölü sularının ciddi bir şekilde çekilmesinde, Erciş Çelebibağ flamingo yolunun kurumasında görüyoruz. Ayrıca kuraklık nedeniyle Özalp ilçesindeki Akgöl, Değirmi Gölü, Sıhke Gölü, Zernek Barajı, Karasu, Şamran Kanalı, Keşiş Gölü, Erciş Koçkiri barajında sular çekildi. Van gölünde kuralık nedeniyle adacıkları oluştu, Tatvan ile Bitlis, Adilcevaz sahilinde mikrobiyalitlerin oluşmasına neden oldu.

Van’da yıl boyunca yağış miktarının az olması kuraklığı tetikliyor, kuralık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız dönemlerde bu yağışlardaki düşüşlerden dolayı doğal olarak tedbirler almak zorundayız.”


Van'da hibe toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Van'da hibe toplantısı yapıldı

Parklarda satranç ve masa tenisi oynanacakSonraki Haber

Parklarda satranç ve masa tenisi oynanac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar