Van beyaza büründü: 451 mahalleye ulaşılamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van beyaza büründü: 451 mahalleye ulaşılamıyor
Abone ol
Van gece boyunca gerçekleşen yoğun kar yağışı ile beyaza büründü. Yer yer 1 metreyi aşan kar nedeniyle 451 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Vanmed (Van) - Aralık ve Ocak aylarının büyük bir bölümünü yağan yağmurla bahardan günlerle geçiren Van, Ocak ayının son günlerinde kara teslim oldu. İki gündür aralıklarla yağan kar nedeniyle kent merkezinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Belediye ekipleri sokakları kardan ve biriken buz kütlelerinden temizlemek için yoğun bir çaba gösteriyor.

Van'ın kırsal kesimlerinde ise kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aştı, bazı bölgelerde ise 2 metreyi buldu. Gece şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 451 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ekiplerin kapalı yollarda çalışma içinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

"Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte harekete geçen karla mücadele ekipleri, gece boyu 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabah saatlerinden itibaren vardiya değiştiren ekipler, yaya yolu, ve kaldırımları temizleme çalışması yaptı. İl genelinde 390 araç ve 618 personel ile çalışma yürütülürken, kırsalda ulaşıma kapanan mahalle ve mezra yollarının yeniden açılması için ekipler, var gücüyle çalışıyor. İl merkezindeki ana caddeler, kaldırım ve yaya yolu temizleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan ekipler, kırsalda ulaşıma kapanan 176 mahalle ve  275 mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor."

Haber: Mehmet Güler


DEM Parti'den Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığına ilişkin açıklamaÖnceki Haber

DEM Parti'den Başak Demirtaş'ın İstanbul...

Emekliye 4 bin TL ek zam arayışı!Sonraki Haber

Emekliye 4 bin TL ek zam arayışı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar