VAAD: Sokak köpekleri yerel idarenin sorumluluğundadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VAAD: Sokak köpekleri yerel idarenin sorumluluğundadır
Abone ol
Vangölü Aktivistleri Derneği (VAAD), Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir çocuğun köpek saldırısı sonrası ‘kuduz’ teşhisiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Sokak köpekleri yerel idarenin sorumluluğundadır. Yerel idareler bu soruna çözüm getirmelidirler.” açıklaması yaptı.

Vanmed (Van) - Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde iki hafta önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. ve M.E. isimli çocuklar yaralanmıştı. Ankara'ya sevk edilen çocuklardan ‘kuduz’ teşhisi konulan M.E. hayatını kaybetti. Küçük çocuk, Adilcevaz’da toprağa verildi.

Akivistlerden açıklama

Van ve Bitlis’te çevre, tarih, doğa ve sosyal sorumluluk konularında hassasiyetleri ile bilinen VAAD, konuya dair açıklamam yaptı.

Yerel yönetimlerin sorumluluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Adilcevaz'da sokak köpeği saldırısı sonucu Kuduz teşhisi konan küçük kardeşimizi maalesef kaybettik. Sokak köpekleri yerel idarenin sorumluluğundadır. Yerel idareler bu soruna çözüm getirmelidirler.” İfadeleri kullanıldı.

Alınması gereken önlemler

VAAD açıklamasında, alınması gereken önlemler de şöyle sıralandı:

*Öncelikle modern hayvan rehabilite merkezi kurulmalı ve sokak hayvanlarının aşıları düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

*Grup halinde gezen sokak köpeklerini çeteleşmeyi önlemek amacıyla dağıtıp farklı bölgelere bırakmalılar ve hayvanlar düzenli bir şekilde beslenmelidir.

*Ayrıca anne ve babaların hayvan ısırıklarını ciddiye almaları, çocuklarının vücutlarının belli yerlerinde oluşan izleri özellikle banyo yaptırırken dikkat etmeliler.

*Hayvan ısırığı durumunda hemen hastaneye giderek önlem almaları gerekiyor.”


Su kıtlığı Duhok’ta köylerin boşalmasına neden oluyorÖnceki Haber

Su kıtlığı Duhok’ta köylerin boşalmasına...

Ankara'daki katliam evinden ilk bilgiler: Dördü salonda, biri çekyatın altında ölü bulundu!Sonraki Haber

Ankara'daki katliam evinden ilk bilgiler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar