Ulaştırma Bakanı Van'da incelemelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaştırma Bakanı Van'da incelemelerde bulundu
Abone ol
Sabah saatlerinde Van'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaretin ardından TCDD Feribot İskele sahiline geçerek, burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve bilgiler aldı. Van'a önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Van ile ilgili önemli kararlar alacağız” dedi.

“VAN'DA ÇOK YOĞUN PROJELERİMİZ OLDU”

Daha sonra burada açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu; “Bugün Van'da sayın valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla beraber, Van'la ilgili Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığının projeleri, yatırımları konusunda gerekli istişarelerde ve incelemelerde bulunuyoruz. En büyük hedefimiz, devam eden projelerimizin biran önce bitirilmesi ve Van'ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yaparak yatırımlarına başlamak. Van bölgesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den beri çok yoğun projelerimiz yapıldı, oncarca projemiz bitti. Yaklaşık 9 milyar TL tutarında Van'a projelerimiz yapıldı. Devam eden de birçok projemiz var. İnşallah vatandaşlarımızın yaşam koşullarını kolaylaştıran projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız.” dedi.

ÇEVREYOLU AÇIKLAMASI

Çevreyolu konusuna da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu konuda da şunları söyledi; “Van'ın gündemini yoğun olarak meşgul eden ve uzun yıllardır konu olan Van Çevreyolu için de bugün görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah ciddi ilerleme kaydedip, Vanlıların hizmetine sunacağız. Van, ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok değer verdiği, önem verdiği bir bölge.”

“DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞININ ÖNEMİ ARTTI”

Pandemi sürecinde demiryolu taşımacığının öneminin iki kat arttığını anlatan Bakan Karaismailoğlu; “Salgın döneminde demiryolunun önemi bir kat daha anlaşıldı. Buradaki kapasite neredeyse iki katına çıktı. Burada İran'la olan bütün ticaret şuanda demiryolu ile sağlanmaktadır. Ülkemize, lojistik anlamda çok büyük değer katan bir bölge burası. İnşallah bu artarak devam edecek. Demiryolunun kıymeti, demiryolunun önemi, pandemi sürecinde daha da anlaşılmış oldu. İnşallah yeni normalde de demiryolunda daha büyük kapasitelere ulaşacağız. Ülkemizde şuanda demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4 civarında. Kısa zamanda bu oranı yüzde 10'lara çıkarmayı, 2025 yılı sonrası da yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik anlamda bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biri demiryolu taşımacılığı. Burası da İran'la Türkiye'nin lojistik anlamda bağlantısını sağlayan çok önemli bir nokta. Burada iskele etrafında da çevre düzenlemelerine başladık. İnşallah burada iki iskelede aynı anda iki feribota yükleme boşaltma yapabilecek şekilde yıl sonuna kadar tamamlanacak.” dedi.

YÜRÜYÜŞ YOLU AÇIKLAMASI

İskele'deki yürüyüş yolunun da yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Çalışmalardan dolayı buradaki yürüyüş yolunu kısa süreliğine kapatmıştık. Burayı da tamamlayarak daha daha değerli bir şekilde, güzel bir şekilde yaparak Vanlıların hizmetine sunacağız. Van'da çok değerli yatırımlarımız var. İnşallah Van için önemli kararlar alacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler buradaki çalışmaları inceledikten sonra PTT Baş Müdürlüğü'ne geçti. Haber: M.Selim KURT Prestij


“Birleşmiş Milletler toplanıp, dünyada sokağa çıkma yasağı ilan etsin.”Önceki Haber

“Birleşmiş Milletler toplanıp, dünyada s...

Türkiye'de can kaybı 5 bin 996 olduSonraki Haber

Türkiye'de can kaybı 5 bin 996 oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar