Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Van Gölü kıyısında start aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Van Gölü kıyısında start aldı
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi'nin (VBB) destekleriyle düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası ile Paramotor Şampiyonası yarışları antrenman uçuşlarıyla başladı. 

Vanmed (Van) - 22 – 24 Eylül 2023 tarihleri arasında planlanan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası ile Paramotor Şampiyonası Tuşba ilçesi Ayanıs Mahallesi’nde yapılan antrenman uçuşlarıyla start aldı. 

 

Türkiye’nin farklı illerinden gelen paraşütçüler, dün Ayanıs Take off alanında Süphan Dağı ve Van Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde uçuş yaparak şampiyonaya hazırlandı. Bugün başlayacak olan şampiyonada pilotlar 6’şar sorti uçuş yaparak hedefe en iyi şekilde iniş yapamaya çalışacak. 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, Van’ın yamaç paraşütü ve paramotor sporu için dünyadaki nadir alanlardan biri olduğunu belirterek, “Federasyon olarak ilk kez paramotor Türkiye Şampiyonasını Van’da yapıyoruz. Bunun içinde Van’da olmaktan çok mutluyuz. Van hem yamaç hem de paramotor sporu için dünyada nadir görülen yamaçları var. Ve inanılmaz bir manzaraya sahip. Buna inanıyorum ki bu sporun Türkiye’de gelişmesinde Van’ın çok büyük emeği olacak." dedi. 

Yarışmaya İzmir’den katıldığını söyleyen Hande Günden de, “Van’a ilk kez geliyorum. Van’ı çok beğendim. Van Gölüne ve Süphan dağına karşı uçmak çok heyecanlı. İnşallah bugün de yarışlarda güzel bir derece elde edip şampiyon olmak istiyorum” diye konuştu.


Van'da her türlü etkinlik 2 gün yasakÖnceki Haber

Van'da her türlü etkinlik 2 gün yasak

Yeşil Sol Parti isim, yönetim ve politikalarında değişime hazırlanıyor: Eş Başkanlık için en güçlü adaylar belli olduSonraki Haber

Yeşil Sol Parti isim, yönetim ve politik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar