Turğut: Danışma ve Rehabilitasyon Merkezleri açılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turğut: Danışma ve Rehabilitasyon Merkezleri açılmalı
Abone ol
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, İstanbul Bağcılar'da bir uyuşturucu bağımlısının annesinin canına kıydığı olaya dikkat çekerek, "Bağımlılıkla  mücadele sadece AMATEM ve ÇEMATEM ile yetinilmemeli, bunların dışında  da Danışma Merkezleri, mobil ekipler ve Rehabilitasyon Merkezleri açılmalıdır" dedi.

Vanmed (Van) - Bağımlılıkla ilgili Van'da danışmanlık hizmeti veren ve bağımlılıkla mücadele kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Bağcılar'da yaşanan olaya dikkat çekerek, yetkililere bağımlılıkla ilgili önlem alma yolunda duyarlılık çağrısı yaptı.

Bağcılar olayının, gereken önlem alınmadığında, uyuşturucu bağımlısı bir insanın annesinin hayatına nasıl kastedecek seviyeye geldiğini gösterdiğini ifade eden Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, "Sözün bittiği yerdeyiz.Evlat, anne katili.. Kaç gündür Bağcılar'da uyuşturucu bağımlısı kişinin vakasını konuşuyoruz. Ancak bu olaya sebep olan nedir? Bu gibi olayların önüne nasıl gidilebilir? Çözüm önerileri nelerdir? Aslında hep beraber bunları konuşmalı, bunları tartışmalı ve çözüm üretmeliyiz" dedi.

Bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü olamsı gerektiğini hatırlatan Turğut, daha etkili önlemler alınması yolunda yetkililere çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:

"Pandemide bile herkes kurallara uyarak devlet halk işbirliği içerisinde sona gelindi.Bağımlılıkla mücadele sadece AMATEM ve ÇEMATEM ile yetinilmemeli, bunların dışında da Danışma Merkezleri, mobil ekipler ve Rehabilitasyon Merkezleri açılmalıdır. Hayatın Renkleri Solmasın Derneği olarak her platformunda bunu dile getiriyoruz.Sorunu görmediğimiz müddetçe bu gençlerimiz gerek cezaevinde gerekse yakalanmayanlar ortada canavarca dolaşanlarla daha nice Bağcılar vakası yaşanır. Özellikle devlet büyüklerimize sesleniyoruz, Metafetamin denen bu illete el atılmadığı sürece yakında bir çok şehirde türeyen zombiler  ve yaşayan ölü görünümlü gençlerimizi göreceklerdir.
Acilen ülkemizin bir çok kilit noktalarında, pilot şehirlerde Danışma ve Rehabilitasyon Merkezleri açılmalıdır. Yoksa öyle yaşanan vakalarda beddua, lanet, bela okuyarak bu sorun asla bitmeyecektir. Bağımlılara alternatif tedavi yöntemleri uygulanmalı, Danışma ve Rehabilitasyon Merkezleri acilen açılmalı. İlki de Van'da neden açılmasın ki?"


Depremin yıktığı cezaevinden firar etti, 11 yıl sonra yakalandıÖnceki Haber

Depremin yıktığı cezaevinden firar etti,...

Van'da ara verilen Halk Ekmek satışı yeniden başladıSonraki Haber

Van'da ara verilen Halk Ekmek satışı yen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar