‘Tour of Van’ bisiklet yarışı Van Kalesinde start aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Tour of Van’ bisiklet yarışı Van Kalesinde start aldı
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) öncülüğünde 07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Tour of Van’, uluslararası bisiklet yarışı Van Kalesinde start aldı. Sporcular yaklaşık 470 kilometre boyunca pedal çevirecek. 

Vanmed Haber Merkezi - Van'ı ve Van Gölü Havzasını tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisini artırmak ve Van Gölü'nün kirlilikten korunmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Tour of Van’ uluslararası bisiklet etkinliği bugün sabah saatlerinde Van Kalesi'nde start aldı.

Organizasyon VBB öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Etkinliğe 6 ülkeden 10 takım katılıyor. 60 sporcu 4 gün boyunca Van Gölü etrafında pedal çevirecek. Sporcular yarışların birinci günü Bitlis’in Tatvan ilçesine kadar pedal çevirerek geceyi orada geçirecek. Yarışın 2. gününde Tatvan – Ahlat karayolu üzerinden Malazgirt'e, 3. Gün ise Malazgirt-Adilcevaz üzerinden Erciş, son günde de Erciş'ten Van'a ulaşılarak yarışma tamamlanacak. Her etabın sonunda ise ödül töreni düzenlenecek.  

VBB Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, amacın Van Gölü'ne dikkat çekilmesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz ay vatandaşlarımızın katılımıyla ‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın’ sloganıyla bir bisiklet festivali düzenledik. Oldukça renkli geçen etkinliğimizde geleceğe bu güzel Van Gölü mirasını daha iyi, daha temiz bir şekilde bırakmak için bu tür farkındalık yaratan etkinlikleri önemli buluyoruz. Şuanki etkinliğimiz ise Van Valiliğimiz himayesinde, Bisiklet Federasyonunun koordinesinde ve Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile daha profesyonel, Ulusal ve Uluslararası yarışmacılarımızın da katılımıyla düzenleniyor. Bisikletçilerimiz, 4 gün sürecek etkinlikte 470 kilometrelik göl etrafındaki parkurda yarışacaklar. Bu tür etkinliklerle Van Gölü’nün etrafındaki güzellikleri tüm dünyaya göstermeye çalışıyoruz." 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön de ‘‘Van’ın güvenliği, parkuru, sağlığı, emniyeti ve organizasyon noktasındaki başarısı Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından tescil edilmiştir. Bizler de Bisiklet Federasyonumuzun girişimleri ile etkinliği Van’a aldık. Yarışmamıza 6 farklı ülkeden katılan sporcu var. Yine bizim ülkemizden de profesyonel sporcularımız var. 60’a yakın sporcumuz start alacak. Van, 2024 olimpiyatlarına olsun, Avrupa Şampiyonalarına olsun Uluslararası Bisiklet Birliği onayı olduğundan ötürü ev sahipliği yapabilecek düzeydedir. Sporcularımız 470 kilometreyi 4 günde dolanıp buradan olimpiyatlara kota çıkartacaklardır." diye konuştu.

Irak’tan katılan Eziz İbrahim isimli sporcu Van’ı çok beğendiğini söyledi. Van Gölü etrafında pedal çevirmenin keyifli olacağını belirten Eziz İbrahim, "Daha önce de Türkiye'de birçok bisiklet yarışına katıldım. Benim bir de Türkiye ikinciliğim var" dedi.  


Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu alarm!Önceki Haber

Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu al...

Türkiye’de büyük deprem beklenen 11 il!Sonraki Haber

Türkiye’de büyük deprem beklenen 11 il!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar