Teknik liselilere ‘sosyal medya bağımlılığı’ anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknik liselilere ‘sosyal medya bağımlılığı’ anlatıldı
Abone ol
Van’da, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile İpekyolu Gençlik Merkezi tarafından ortak gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde, teknik lise öğrencilerine sosyal medya bağımlılığı konusunda bilgiler aktarıldı, yazılı materyaller dağıtıldı.  

Vanmed (Van) - Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile İpekyolu Gençlik Merkezi tarafından, Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi’nde sosyal medya konusunda program düzenlendi.

Programa, yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Programda, İpekyolu Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Emrah Gürbüzerol, öğrencilere Gençlik Merkezi’nin genel faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut da internet bağımlılığı konunda sunum yaptı.

Zararlı siteler

İnternet ortamında özellikle gençlerin tercih ettiği zararlı sitelere örnekler veren Turğut, online kumar, online cinsellik, online alışveriş gibi alışkanlıkların hem zaman hem de üretim kaybına yol açtığını, aynı zamanda ekonomik olarak zararlar ürettiğini söyledi.

Güvenli internet kullanımı konusunda da bilgiler aktaran Turğut, öğrencilerin derslerinden ve işlerinden geri kalmamaları için sosyal medya bağımlılığı konusunda duyarlı davranmalarını ve ihtiyaç dışı bir kullanıma yönelmemelerini istedi.  

Bilgilendirici materyaller dağıtıldı

Yapılan bilgilendirme sonunda öğrencilere, güvenli internet kullanımı konusunda bilgilerin yer aldığı broşürler ile ailelerin yararlanabileceği görsellerle zenginleştirilmiş yazılı materyaller dağıtıldı.

 

Program, soru ve cevap bölümüyle son buldu.

Haber: Mehmet Güler


TİSK’ten EYT ve asgari ücret açıklamasıÖnceki Haber

TİSK’ten EYT ve asgari ücret açıklaması

Ezgi Mola'ya destek çıkmıştı; Farah Zeynep Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiSonraki Haber

Ezgi Mola'ya destek çıkmıştı; Farah Zeyn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar