Tabiplerden 'Basamaklı sağlık sistemi modeli' önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabiplerden 'Basamaklı sağlık sistemi modeli' önerisi
Abone ol
Van Hakkari Tabip Odası Tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık sisteminin temelini birinci basamak sağlık hizmetleri oluşturmalı, basamaklı bir sağlık sistemi modeline geçilmelidir." önerisi öne çıktı.

Vanmed (Van) - Van Hakkari Tabip Odası tarafından sağlık sisteminin yapısına ve tabiplere yönelik baskılara ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı, Oda başkanı Dr. Ahmet Koç yaptı.

Tutuklu bulunan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın durumuna değinen Koç,"Bilindiği gibi bir süre önce TTB Başkanımız Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı kendi uzmanlık alanı ile ilgili bir konuda yapmış olduğu bilimsel açıklama nedeniyle tutuklanmış bulunmaktadır.Halen mahkemesi devam etmektedir. Bugünde TBB merkez konseyinin görevden alınması için bir dava açılmış bulunmaktadır. Görevi halkın daha iyi bir sağlık hizmetine erişimi sağlamak olan ve aynı zamanda meslektaşlarının hak ve hukukunun koruma olan tabipler birliği ve tabip odaları maalesef yoğun baskı altına alınarak kendi alanı ile ilgili açıklamalar yaptırılmamaya çalışmaktadır." dedi.

Hekimlerin yaşam standartlarının artırılması ve sağlık sisteminin nitelikli hale getirilmesi gibi taleplerinin olduğunu ifade eden Koç, önerilerini şöyle sıraladı:

"Bunun için bireylerin ve toplumun, ekonomik-siyasal-ekolojiksosyal-fiziksel-biyolojik iyilik halinin tam olması gerekir. Tüm sağlık çalışanlarının insanca yaşayabileceği, emeklerinin karşılığını alacağı geliri ve çalışma koşulları sağlanmalıdır. Sağlık sisteminde sağlık ile ilgili gerekli her türlü işlem, tüm nüfus için parasız olmalıdır. Sağlık sisteminin temelini birinci basamak sağlık hizmetleri oluşturmalı, basamaklı bir sağlık sistemi modeline geçilmelidir. Mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi yeniden nitelikli hale getirilmelidir. Bilim ve teknoloji kâr amacıyla değil; mevcut ve gelecekteki toplumsal ihtiyaca göre kullanılıp geliştirilmelidir." 


HDP, Anayasa teklifi için randevu isteyen AKP ile görüşmeme kararı aldıÖnceki Haber

HDP, Anayasa teklifi için randevu isteye...

Altın Küre Ödülleri sahiplerini bulduSonraki Haber

Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar