Tabipler Odası grip salgınına dikkat çekti; önleminizi alın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabipler Odası grip salgınına dikkat çekti; önleminizi alın!
Abone ol
Van-Hakkâri Tabip Odası, son günlerde artan grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarına dikkat çekerek, vatandaşların toplu taşıma araçlarında, kalabalık ortamlarda ve kapalı mekanlarda koruma önlemleri almalarını istedi.

Haber Merkezi - Van-Hakkâri Tabip Odası, grip salgını nedeniyle son zamanlarda sağlık kurluşlarında yaşanan yoğunluğa dair açıklama yaptı.

Vatandaşların kendi önlemini öncelikli olarak alması gerektiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

 

“Kış aylarına girilmesi ile birlikte son günlerde grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları benzeri hastalıklarda yoğun bir şekilde artış görmekteyiz. Bilindiği gibi 2020 yılında ülkemizde görülmeye başlanan COVID-19 salgınıyla ülkemizde büyük bir yıkım yaşandı. Pandeminin başlangıcından üç buçuk yıl sonra COVID-19, diğer solunum yolu hastalıklarıyla birlikte ülkemizde halen etkisini sürdürmektedir. Yaşadığımız her salgından zararla çıksak da Türk Tabipleri Birliği olarak toplum sağlığı öncelenerek alınacak bilimsel önlemlerle salgınları en az zararla atlatmanın mümkün olduğunu;

Salgınlarla mücadelenin yalnızca hastanelerde olamayacağını, toplumun ve kurumların da katılımıyla alınacak bazı önlemlerin, hastalığın daha çok kişiye bulaşmasını önleyeceği gibi ölümleri de engelleyeceğini uzun zamandır belirtmekteyiz.

 

Doğru salgın yönetimiyle ayrıca sağlık sistemindeki yük azalacağı için diğer hastalara da daha etkili müdahale sağlanabilir. Kış aylarına girerken özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğu salgınların alevlendiği ve bu nedenle de kapalı alanlarda maske, havalandırma, aşı gibi koruyucu önlemlerin arttırılması gerekmektedir. Gip virüsü (H1N1), COVID-19 (J1.N varyantı), Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve mycoplasma pneumoniae gibi etkenlerin sorumlu olduğu tahmin edilen ciddi bir salgınla karşı karşıyayız.

 

Son haftalarda özellikle hastane acillerinde olağan dışı yoğunluklar yaşanmakta; bu yoğunluklar sağlık çalışanlarını tüketirken hastalara da daha az zaman ayrılmasına, zamanında ve yeterli sürede muayene edilememesine, enfekte olmayan hastalara da hastalık bulaşmasına neden olabilmektedir. Salgın sönümlenmediği sürece hem toplumun hem de sağlık çalışanlarının sağlığı tehlike altındadır.

Ancak her zaman söylediğimiz gibi özellikle toplu taşıma gibi kapalı ve dar alanlarda maske, havalandırma, fiziksel mesafe gibi basit önlemler dahi birçok insanın hasta olmasını engelleyecek, yeterli sürede sağlık hizmeti almasını sağlayacak, hatta yaşamını kurtarabilecektir.”


Üzerinde Jina Emini’nin resmi olan uçağa iniş izni verilmediÖnceki Haber

Üzerinde Jina Emini’nin resmi olan uçağa...

Çalışan emeklilere 5 bin TL yarın hesaplara yatacakSonraki Haber

Çalışan emeklilere 5 bin TL yarın hesapl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar