‘Süs’ amacıyla kaldırımlara dikilen ağaçlar kirlilik oluşturuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Süs’ amacıyla kaldırımlara dikilen ağaçlar kirlilik oluşturuyor
Abone ol
Van’da, merkez ilçe belediyeleri tarafından kaldırımlara dikilen ‘süs’ ağaçları zamanında budanmadığı için hem görüntü kirliliğine hem de çevre kirliliğine yol açıyor.

Vanmed (Van) - Van merkezde ilçe belediyeleri tarafından kaldırımlara dikilen ve her yıl düzenli olarak budanması gereken süs ağaçları 2 yıldır budanmıyor.

Bazı caddelerde boyları enerji hatlarına kadar ulaşan ağaç dalları tehlike oluştururken, yığın halinde caddeye düşen yapraklar nedeniyle de belediye temizlik çalışanları zor anlar yaşıyor. Yaprak yoğunluğundan dolayı çevreye saçılan evsel atıklar toplanamıyor.

Çevre kirliliğine yol açan ağaçlar aynı zamanda ‘süs’ ağacı özelliğinden çıkıp kabalaşan durumundan dolayı görüntü kirliliğine de yol açıyor.

Sürücüler zorlanıyor

Ağaç dallarının caddeye doğru uzamasından dolayı ayrıca belediye otobüsleri rahatça duraklara yanaşamıyor, araç sürücüleri yolcuyu yolun ortasında almak zorunda kalıyor.

Budanmayan ağaçların sorun oluşturduğu caddelerden biri de Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi Eski Edremit Caddesi.

Cadde üzerinde evleri bulunan vatandaşlar da “ormana dönüşen ağaçlardan dolayı dışarıyı göremez olduklarını” söylüyor.

Vatandaşlar, 'süs' amacıyla kaldırımlara dikilen ağaçların tekrar ‘süs ağacı’ özelliğine kavuşması ve yaşanan sorunların son bulması için ağaçların budanmasını bekliyor.

Haber: Mehmet Güler

 


Bakan Yanık'tan Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı açıklaması: "Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir"Önceki Haber

Bakan Yanık'tan Hiranur Vakfı'ndaki çocu...

Avrupa Konseyi: Demirtaş derhal serbest bırakılsınSonraki Haber

Avrupa Konseyi: Demirtaş derhal serbest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar