Su sorunu TBMM’ye de taşınan köyün Muhtar adayı iddialı konuştu: Seçilirsem çözeceğim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su sorunu TBMM’ye de taşınan köyün Muhtar adayı iddialı konuştu: Seçilirsem çözeceğim
Abone ol
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yığınçal (Gundê Dumo) köyü kurulalı beri içme ve sulama suyu sorunu yaşıyor. Su sorunu TBMM gündemine de gelen Yığınçal köyü muhtar adayı Serhat Aydın (48), seçilirse su sorunu başta olmak üzere köyün tüm sorunlarını çözeceğini söyledi.

VANMED (DOĞUBAYAZIT) - Hükümetin sık sık hiçbir yerleşim yerinde su sorunu kalmadığı yönündeki açıklamaları üzerine Kocaeli milletvekili Faruk Gergerlioğlu, Yığınçal köyünü su sorunu olan yerleşim yerlerine örnek olarak üç kez TBMM gündemine taşıdı.

At ve eşek sırtında su taşınıyor

Gergerlioğlu, üç kez tekrarladığı önergelerde köyün bir an önce su sorununun çözülmesini de talep etti. Ancak köylülerin halen 20 kilometre uzaklıktaki köylerden at ve eşeklerin sırtından su taşıdıkları belirtildi.

31 Mart yerel seçimlerinde Yığınçal köyü için muhtar adayı olan Serhat Aydın, tüm imkânları seferber ederek sorunu çözeceğini söyledi.

Vanmed’e konuşan Aydın, su sorununun yanı sıra köyün aynı zamanda 2004 yılında bir deprem yaşadığını ve depremin yarattığı etkilerin yanında köyün bir de ulaşım sorunu olduğunu ifade etti.

"Çözüm için aday oldum"

Köyün su sorunu başta olmak üzere tüm sorunlarını çözmek için muhtar adayı olduğunu belirten Aydın, şunları aktardı:

“Köyümüz Doğubayazıt’a 30 km uzaklıktadır. Şuan 200’e yakın bir nüfusu var. 129 seçmen oy kullanacak. Köyümüzde, 2 Temmuz 2004 tarihinde yaşanan 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 18 akrabam hayatını kaybetti. Depremin üzerinden 20 yıl geçtiği halde köy halkı sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Köyümüzün su, yol başta olmak üzere en temel ihtiyaçlardan yoksun bırakılmış. Su olmadığı için tarım da yapılamıyor. Köy halkı 21. yüzyılın dünyasında hala 20 km uzaklıktaki çevre köylerden eşeksırtından bidonlarla su taşıyor. Bu sorunları daha önce defalarca yetkililere duyurmaya çalıştık ancak hiç bir çözüm bulunamadı. Ben de çözüm için aday oldum”

“Seçilirsem çözeceğim”

Listesinde 2 kadın Azaya yer verdiğini ve iyi bir ekip oluşturduğunu belirten muhtar adayı Aydın, 31 Mart yerel seçimlerinde muhtar olarak seçilmesi durumunda köylülerle el ele vererek, köyün temel sorunlarını çözeceğini kaydetti.

 Özel Haber: Adil Harmancı

 


ASAL Araştırma: 17 büyükşehirde hangi parti önde?Önceki Haber

ASAL Araştırma: 17 büyükşehirde hangi pa...

Dink davasında flaş gelişme!Sonraki Haber

Dink davasında flaş gelişme!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar