SP: Öğrenciler 11 yıldır barakalarda eğitim görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SP: Öğrenciler 11 yıldır barakalarda eğitim görüyor
Abone ol
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili yapılan açıklamada, Van'da 2011 yılında yaşanan depremde yıkılan bir okulda öğrencilerin halen barakalarda eğitim gördüğü belirtildi.

Vanmed (Van) - SP Van İl Başkanlığı tarafından 2022-2023 eğtim yılında Van'da öğrencilerin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamayı SP Van İl Başkanı Özay İlhan yaptı.

'Velilere ihtiyaç listesi gönderiliyor'

Velilerin bir yandan okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını bir yandan da velilere okul tarafından ihtiyaç listesi gönderildiğini belirten İlhan, şunları söyledi:
"2022-2023 Eğitim Öğretim yılı pazartesi günü okulların açılması ile başlıyor. Birçok öğrenci velisi kırtasiye başta olmak üzere okul masrafları çok yüksek olduğu için büyük sıkıntılar yaşıyor. Okul tarafından öğrencilere gönderilen 30-40 kalemlik ihtiyaç listelerini şahit olmaktayız ve bu ihtiyaç listelerini de dar gelirli ailelerin karşılamasının imkânsız olduğunu görüyoruz. Bazı evlerde birden fazla öğrenci olduğunu düşündüğümüzde masraflar da katlanarak gidiyor. Birçok ailenin eğitim öğretim masraflarını karşılamada sıkıntı çektiğini şahit oluyoruz. Bazı okullarda velilerden bir top A4 kâğıdı istendiğini de şahit oluyoruz. İlk ve orta öğretimde okul masraflarını ciddi maliyetler getirdiği ülkemizde bir de yükseköğretimde öğrencisi olan velileri göz önünde bulundurduğumuzda en temel insan hakkı olan eğitim öğretim lüks olmuştur. Kırtasiye masrafları geçtiğimiz yıllara göre 4-5 kat artmış durumda, her okulun ayrı kıyafet uygulaması ve bunun yanında kıyafetlerin sadece birkaç noktada satılması fiyatların yüksek olması rekabet olmaması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır."

 

Servis ücretlerine dikkat çekti

Okul servis ücretlerinin de katlandığını ifade eden İlhan, "Okul servis ücretleri de aynı şekilde 4-5 kat artmış durumdadır. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz okul masraflarını katlamış öğrenci velilerinin ciddi anlamda sıkıntıya düşmesine neden olmuştur. Van özelinde ise okulların başlaması zaten kişi başına düşen milli gelirde son sıralardaki ilimizde birçok aile için daha da büyük sıkıntı haline gelmiştir." dedi.

 

Barakada eğitim

Van'daki bazı okullarda öğrencilerin zor şartlarda eğitim gördüğünü aktaran İlhan, şunları kaydetti:

"Van’da 11 yıl önce yaşanan depremden bu yana hala barakalarda eğitim öğretim yapıldığını da hatırlatmak isterim. Örnek vermek gerekirse Van’ın merkezinde İpekyolu ilçemizde Vali Mithat Bey İlköğretim Okulu'nda baraka sınıflarda eğitim öğretim yapılmaktadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yetkilileri sesleniyoruz. Geliri olmayan ailelere mutlak suretle kırtasiye ve okul kıyafetleri için destek verilmeli. Velilerden ya da öğrencilerden A4 kâğıdı istenmekten vazgeçilmelidir. Velilere gönderilen ihtiyaç listeleri mutlaka azaltılmalı ve daha dengeli hale getirilmelidir. Tüm okulların depreme karşı dayanıklı olması ve bu konu da ki eksikliklerin giderilmesi elzemdir."


MetroPOLL anketi: Kararsız seçmen yönünü seçmeye başladıÖnceki Haber

MetroPOLL anketi: Kararsız seçmen yönünü...

Takva: Uzak olanı yakınlaştırmak istiyoruzSonraki Haber

Takva: Uzak olanı yakınlaştırmak istiyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar