SES’ten ‘şiddet’ açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SES’ten ‘şiddet’ açıklaması
Abone ol
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Van’da bir doktorun şiddete uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Vanmed (Van) - Açıklamayı SES Van Şubesi Eş Başkanı Figen Çolakoğlu yaptı.

Van İpekyolu ASM’de çalışan Dr. Ö. D’nin mesai saatleri içerisinde usulsüz rapor isteyen bir kişinin saldırısına uğradığını belirten Çolakoğlu, “Saldırı sonucunda el parmağının kırıldığını ve ameliyat olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Sokak röportajında kendisine mikrofon uzatılan bir kadının ’eskiden doktorlar azarlardı, şimdi doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz’ deyişi sağlık sisteminin çöktüğünün kanıtıdır. Bu konularla ilgili defalarca iş bırakma eylemleri, açıklamalar yaptık. İstediğimiz düzeyde olmasa da bazı yasal değişiklikler yapıldı. Kısmen cezalar arttırıldı. Şiddetin önlenmesine katkı sağlaması için verdiğimiz yasal önergeler halen bekliyor.” Dedi.

Çolakoğlu, sağlık çalışanlarına yönelen şiddete karşı daha etkili önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye gibi toplumsal eşitsizliklerin derin olduğu ülkelerde, sağlık hizmetleri eşitsizlikleri en aza indirgenmesi hedefiyle de yapılandırılmak zorundadır. Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti engellemenin birinci yolu toplumdan ve hizmet üreten emekçiden yana bir sistem inşa edilmesi ile mümkündür. Elbette bu gerçekleşinceye kadar şiddeti engellemek için caydırıcı yasal düzenlemeler alınmak zorundadır ve bunun da mücadelesini vermeye devam edeceğiz.”

 


Antalya tatilinde taş toplayan Belçikalı çift, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındıÖnceki Haber

Antalya tatilinde taş toplayan Belçikalı...

Mühendisler:  ‘Boşuna mı okuduk!’Sonraki Haber

Mühendisler:  ‘Boşuna mı okuduk!’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar