Sağlık Bakanı Koca, Van'a geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanı Koca, Van'a geliyor
Abone ol
Son günlerde, koronavirüs vaka sayılarının en çok arttığı illerden biri olan Van, bugün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı ağırlayacak. Bakan Koca, kente gelerek durum değerlendirmesini yerinde yapacak. Vali Mehmet Emin Bilmez ve sağlık kurumu yetkilileri ile de görüşecek olan Bakan Koca, kentte vaka sayıları artışının önüne geçilebilmesi yönünde atılacak olan adımları da istişare edecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de yayılmayı sürdüren koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, illeri ziyaret ederek, yerinde değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Koca, son günlerde vaka sayılarının artış gösterdiği Van'ı da ziyaret edecek. Bugün kente gelecek olan Bakan Koca, yetkililerle durum değerlendirmesi yapacak.

 

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs, ülkemiz ve ilimizde de etkisini sürdürüyor. Vaka sayılarının düşüşe geçmesi için ısrarla maske, mesafe ve temas kuralına titizlikle uyulması çağrıları yapılıyor. Ancak tedbirlere yeterince uyulmadığı için vaka sayıları azalmak yerine, son dönemde yeniden artış eğilimine girdi.

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ülkemizde koronavirüste birinci dalganın ikinci 'pik'inin yaşandığını söyledi. Vaka sayılarında artış olunca bir kısım yeni tedbirler de getirildi.

 

VAN'DA VAKA SAYILARI ARTIŞA GEÇTİ

 

Son günlerde vaka sayıları artan iller arasına Van da girdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, attığı bilgilendirme twetlerinde Van'daki artıştan da bahsetti.

 

Bakan Koca, twitter hesabından yaptığı açıklamada, hasta sayısının arttığı 5 il arasında Van'ı da gösterdi. Bakan Koca yaptığı paylaşımda; "Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, bugün kente gelerek yetkililerle durum değerlendirmesini yerinde yapacağı öğrenildi.
Bakan Koca'nın Vali Bilmez ve İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu ve ilgili birim yetkilileriyle toplantı yapıp, istişarelerde bulunması, ardından da basın açıklaması yapması da bekleniyor.

 

BAŞHEKİM İLİKLERDEN DE UYARDI

 

Bu arada, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doktor Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden de, twitter hesabından uyarılarda bulundu.

 

İliklerden, yaptığı paylaşımda; “Artan vaka sayıları nedeniyle endişeliyiz. Önümüzdeki günlerde önlemlerle daha dikkatli olmamız gerekiyor” vurgusu yaptı. Haber: Umut TARHAN


Engelli memurlar atama bekliyorÖnceki Haber

Engelli memurlar atama bekliyor

65 yaş üstünde nüfusa göre vaka artışı varSonraki Haber

65 yaş üstünde nüfusa göre vaka artışı v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar