RTÜK’ten FOX TV'ye "Kızıl Goncalar" cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RTÜK’ten FOX TV'ye "Kızıl Goncalar" cezası
Abone ol
Cezanın “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık gerekçesiyle verildiği belirtildi.

Vanmed Haber Merkezi - T24'te yer alan habere göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),  Kızıl Goncalar dizisinin yayınlandığı FOX TV'ye idari para cezası ile iki kez program durdurma cezası verdi. 

İsmailağa Cemaati'nin ve iktidara yakın bazı medya organlarının hedef gösterdiği diziyle ilgili RTÜK'ün kararı açıklandı. 

Cezanın “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık gerekçesiyle verildiği belirtildi

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün FOX TV ve diğer televizyon kanallarına verdiği cezaları paylaştı.

Taşçı şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi!

"Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan Üst Kurul % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi. "

Ne olmuştu?

Kızıl Goncalar dizisi, 18 Aralık Pazartesi akşamı FOX TV’de yayın hayatına başlamıştı. Yapımcılığını GOLD Film’in üstlendiği, başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi; seküler Atatürkçü bir hekim olan Levent ile bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in hayatlarının kesişmesini konu alıyor. Özgü Namal'ın canlandırdığı karakter Meryem, kızı Zeynep'in tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilmek istendiğini öğrenince bunun önüne geçmek için mücadeleye etmeye başlıyor. Dizi, tarikat sahneleriyle sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Tarikata mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve Kuran Kursu'ndaki şiddet gibi dizinin ilk bölümündeki pek çok sahne tepki çekmişti. Yeni Akit ve Yeni Şafak, diziyi hedef göstermiş, Mil Diyanet Sen dizinin yasaklanmasını istemişti.

İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yaparak, “Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur” demişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, cemaatlerin diziyi hedef göstermesinin ardından dün “FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir” açıklamasını yapmıştı.

Kızıl Goncalar dizisinin İstanbul Şişli’deki tanıtım afişlerine boyalı saldırı düzenlendiği de bu sabah ortaya çıkmıştı.


Roboski Katliamı'nın 12. yılı: Neler yaşandı, ailelerin 'yeni delillerle' sürdürdüğü hukuk mücadelesi hangi aşamada?Önceki Haber

Roboski Katliamı'nın 12. yılı: Neler yaş...

Üzerinde Jina Emini’nin resmi olan uçağa iniş izni verilmediSonraki Haber

Üzerinde Jina Emini’nin resmi olan uçağa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar