Önce doğal deprem şimdi de kira depremi aileyi vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önce doğal deprem şimdi de kira depremi aileyi vurdu
Abone ol
Van’da 2011 yılında meydana gelen depremde kaldığı ev hasar görünce 3 çocuğuyla 9 yıl konteynerde yaşamak zorunda kalan Gülten Turgut, “Şimdi de kira depremi yaşıyoruz. Kaldığım evin 2 bin lira olan kirası 6 bin liraya çıkarıldı. Hiçbir gelirim yok, ayağım sakat, çalışamıyorum, çalışanım da yok. Ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.

Vanmed (Van) - 2011 yılı depreminde birçok aile gibi Turgut ailesi de yıllarca çadırlarda, konteynerlerde ve göç ettikleri illerde akrabalarının yanına sığınarak yaşamlarını sürdürdü.

9 yıllık konteyner yaşamı

Gülten Turgut da 3 çocuğuyla birlikte Bölge Hastanesi yakınlarındaki boş araziye kurulan konteynerlerde 9 yıl kaldığını söyledi.

Konteynerlerin kaldırılması kararı alındıktan sonra ev kiralamak zorunda kaldığını belirten Turgut, “Ben de herkes gibi sığınacak bir yer arayışına girdim. Ve bugüne kadar farklı yerlerde imkanlara göre ev kiralayarak bugünlere geldim” dedi.

Eşinden boşandığı için çocuklarına tek başına bakmak zorunda kaldığını anlatan Turgut, “Biz konteynerlerde iken hem hayırseverlerden hem valilikte ve belediyelerden, bir de STK’lardan yardımlar alıyorduk. Kira, elektrik, su parası gibi bir derdimiz yoktu. Fakat kiraya çıktıktan sonra her şey artık para oldu. Benim de evimde başka bir çalışanım olmadığı için evlere temizlik işlerine giderek geçimimizi sağlıyordum” diye konuştu.

“İki yıldır çalışamıyorum”

Ayağından rahatsızlanınca artık çalışmaya son vermek zorunda kaldığını söyleyen Turgut, “İki sene önce ayağımda bir tane kis çıktı. Artık eskisi gibi fazla ayakta duramıyorum. Şu an ilaç tedavisi görüyorum ama gizli bir kis olduğu için ameliyata henüz hazır değilim. Ayağıma rahat basamayınca çalışmayı da artık bıraktım, acil işler dışında evden dışarı fazla çıkamıyorum.” Dedi.

“Kira depremine maruz kaldık”

Van genelinde kiralar artınca ev sahibinin de bu sene için kira artışına gittiğini anlatan Turgut, şunları söyledi:

“Biz zaten depremden çok çeken bir aileyiz. Şimdi de kira depremine maruz kaldık. Kiramız 2 bin liraydı 6 bin liraya çıkarıldı. Şimdi ben bu kirayı nasıl karşılayacağım? Hiçbir gelirim yok. Bu iki yıldır da hayırsever insanlar bana destek veriyordu, artık oralardan da destek alamıyorum. Üç çocuğum var, biri askerde, bir okulda, biri de yanımda. Çocuklarıma mı bakacağım yoksa kirayı mı yetiştireceğim, ne yapacağımı bilemiyorum. Birkaç kez Vali Beyle görüşmek istedim ancak müsait değil diyerek beni görüştürmediler. Sosyal Yardımlaşma Vakfı da eskisi gibi yardımlar yapmıyor. Şu anda ne yapacağımı bilmez bir durumda kara kara düşünüyorum.”

Haber: Adil Harmancı

 


Yüksekova'da üst üste depremler: 28 ev 1 ahır hasar gördüÖnceki Haber

Yüksekova'da üst üste depremler: 28 ev 1...

Memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli olduSonraki Haber

Memur ve emeklilerin alacağı zam oranı b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar