ÖAD, Van'da avukatlara yönelik eğitim semineri düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖAD, Van'da avukatlara yönelik eğitim semineri düzenledi
Abone ol
Özgürlük Araştırmaları Derneği (ÖAD), Van’da ‘’Hukuk Uygulamacıları için İfade Özgürlüğü” adı altında avukatlara yönelik eğitim semineri düzenledi.

Vanmed (Van) - Ankara merkezli çalışmalar yürüten ÖAD, Van Double Tree Hotel'de dün avukatlara yönelik ‘’Hukuk Uygulamacıları için İfade Özgürlüğü” adı altında 2 sürecek eğitim semineri başlattı. 

ÖAD uzmanları, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadı hakkında bilgi ve yerel mahkemelerde hukuki süreçlerdeki bilgileri etkili bir şekilde uygulamalarını/kullanmalarını sağlamak amacıyla İstanbul ve İzmir’in ardından Van’a geldi.

Gerçekleştirdiği eğitim ile avukatların hukuki mücadelelerini daha etkili bir şekilde sürdürebilmelerine katkı sunmak isteyen ÖAD, seminer kapsamında, “İfade Özgürlüğünün Genel Prensipleri ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku”, “İfade Özgürlüğü, yargıçlar ve avukatlar”, “Nefret Söylemi ve Şiddete Kışkırtma”, “Dezenformasyon suçu”, “Devlet Kurumlarını Aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret suçları ve İfade Özgürlüğü”, “Hakaret ve İfade Özgürlüğü”, “İfade Özgürlüğü Bağlamında Bireysel Başvuru Hakkı” başlıklarını irdeliyor.

Ali Rıza Çoban, Tuğçe Duygu Köksal, Orhan Kemal Cengiz, Aynur Tuncel Yazgan ve Günal Kurşun gibi alanlarında uzman hukukçuların eğitmen olduğu seminer bugün son bulacak.


Van'da 2 günlük yasak uygulamasıÖnceki Haber

Van'da 2 günlük yasak uygulaması

Vanspor 2-1 DiyarbekirSonraki Haber

Vanspor 2-1 Diyarbekir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar