Norveç’te yayınlanan Kürtçe alfabe Türkiye’de üç dilde yayınlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Norveç’te yayınlanan Kürtçe alfabe Türkiye’de üç dilde yayınlanacak
Abone ol
Norveç’te eğitim gören Hakkarili Alekan Nyland tarafından hazırlanan ve ülkede büyük bir ilgi gören Kürtçe alfabe Türkiye’de de Kürtçe, Türkçe ve İngilizce açıklamalı olarak yayınlanacak.

Norveç’te Çocuk Pedagojisi dalında eğitim gören Hakkarili Alekan Nyland'ın, uzun süre üzerinde çalıştığı Kürtçe alfabe ocak ayında yayınlandı.

Norveç’te yaşayan Kürtler arasında büyük bir ilgi gören ve ülkede dikkat çekici buluna alfabe kısa sürede tükendi.

Küçük yaştaki çocukların ve dil öğrenme merakı olan yetişkinlerin hedeflendiği alfabede sade, anlaşılır, kısa ve öz açıklamalar yer alıyor.

Ay, gün ve mevsim isimlerinin de yer aldığı alfabe, alt yazılarıyla birlikte çeşitli resim, figür, şekil ve sayılardan oluşuyor. 

Vanmed’e bilgi veren yazar Alekan Nyland, alfabeyi geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Norveç dışında Türkiye’de de alfabeyi yayınlamak istediğini belirten Nyland, bunun için Türkiye’deki yayınevleriyle diyaloga geçtiğini ifade eti.

Alfabenin Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde açıklamalı olarak yayına hazırlandığını söyleyen Nyland, yayın konusunda Sitav Yayınları ile anlaşmaya vardığını ve yakın bir süre içinde alfabe kitabının yayınlanacağını kaydetti.

Nyland, yaptığı çalışmanın çocukların hem anaokulunda hem de evde dil öğrenme süreçlerine büyük bir katkı sağlayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye’de yayınlanacak alfabenin 50 sayfadan oluştuğunu belirten Sitav Yayınları yetkilileri ise, yayın için gerekli ön hazırlıkların yapıldığını ve kısa süre içinde okurla buluşturacaklarını umduklarını söyledi.

Mehmet GÜLER - VANMED

Anahtar Kelimeler:
Van'da 25 Şubat 2021 tarihinde vefat edenlerÖnceki Haber

Van'da 25 Şubat 2021 tarihinde vefat ede...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmeler belli olduSonraki Haber

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmeler bel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar