‘Koronavirüs ilacı buldum’ diyen aktar: Şaka yaptım!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Koronavirüs ilacı buldum’ diyen aktar: Şaka yaptım!
Abone ol
‘Koronavirüs ilacı buldum’ diyen aktar: Şaka yaptım! haberine ait detaylar

Van’da, basına yaptığı açıklamada, koronavirüs ilacı bulduğunu iddia eden Mehmet Kasım Alageyik isimli baharatçı hakkında inceleme başlatıldı. Alageyik'in, hakkında tutulan tutanakta şaka yaptığını ifade etmesi dikkat çekti.

Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs ilacını bulduğunu iddia eden Mehmet Kasım Alageyik’in iş yerinde denetim yaptı.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Söz konusuşahıs hakkında inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Van’da hekimlik yaptığını, kanser ve birçok hastalık türünü tedaviettiğini ve korona virüsü ilacını bulduğunu iddia eden Mehmet Kasım Alageyik hakkında; ulusal ve yerel iletişim araçlarında yer alan haberlerüzerine, iş yerinde denetim yapılarak sahte hekim hakkında inceleme başlatıldı” denildi.

Şahsın şakayollu olarak muhabire bilgi verdiğini beyan ettiği belirtilen açıklamada, “Alageyik hakkında,hasta tedavi etmek veya tabip unvanı takınmak, ilaç hazırlama belgesi vediploması olmadığı halde ilaç hazırlamak, ayrıca bu iş ve işlemleri hijyenikolmayan koşullarda yapması nedeniyle inceleme başlatan İl Sağlık Müdürlüğü, işyerinde yaptığı incelemeler sonrası şahıs hakkında tutanak tutarak yasal işlembaşlattı. Alageyik, haberde adı geçen ilaçları ‘üretip satmadığını ve internet üzerindekihaberin bir şakalaşma üzerine yapıldığını’ beyan etmiştir.” bilgisine yerverildi.

Açıklamada ayrıca, haberin de hukuka uygunluk oluşturmadığına vurgu yapılarak, şöyle denildi:

“İl SağlıkMüdürlüğünce yapılan denetimde adı geçen aktar ve baharatçınıniş yerinin sağlık ve hijyen kurallarına uygun şekilde faaliyet göstermediği, bitkiselilaçların hijyen kaidelerine uygun ortamda hazırlanmadığı, bitkilerin uygunkoşullarda muhafaza edilmediği, izinsiz satışıyapılan ürünlerin olduğu, yasal mevzuatta belirtilen usul ve esaslara aykırıdavranıldığı gibi sorunlar tespit edilmiş olup konu Sağlık Bakanlığımızınilgili birimlerine iletilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yasalolmayan tıbbî müdahalelerin, niteliği itibariyle insanın yaşamı ve vücutdokunulmazlığı üzerinde tehlike yaratmaya elverişli bir faaliyet alanı olduğunuve süistimallere açık olduğu, bu tarz haberlerin hukuka uygunluk durumundanyoksun olduğu bu fiilin niteliğine göre ilgilimevzuat hükümleri gereğince yasal işlem başlatıldığı ve bu tarz haberlereitibar edilmemesi gerektiği belirtilmiştir.”

Ahmet GÜLER-VANMED


Van'da koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları yapılıyorÖnceki Haber

Van'da koronavirüse karşı dezenfekte çal...

Kadınlar Van’da dernek kurduSonraki Haber

Kadınlar Van’da dernek kurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar