Koronavirüs belirtilerini tespit edip telefonunuza iletebilen akıllı maske geliştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüs belirtilerini tespit edip telefonunuza iletebilen akıllı maske geliştirildi
Abone ol
Singapurlu bilim insanları, normal maskenin de üzerine takabileceğiniz ve koronavirüs belirtilerini tespit edebilen sensörler geliştirdi. Bu sensörleri maskeyle kullanarak pek çok kontrolü yapabileceksiniz.

Singapur’da bir grup bilim insanı, koronavirüsle mücadelede çok önemli bir yere sahip olacağı düşünülen koronavirüs belirtilerini tespit edebilen “akıllı maske” geliştirdi. The Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, geliştirilen maskede nabız, vücut sıcaklığı, kan basıncı ve oksijen seviyelerini ölçebilen sensörler yer alıyor. Bu sensörler sayesinde maskeyi takan kişinin sağlık durumunu ve değişkenlikleri saptayabilen maske, her 30 dakikada bir bu bilgileri cep telefonuna gönderiyor.

Sensörler başka maskeye takılabiliyor

Geliştirilen akıllı maskenin en önemli özelliklerinden birisi sensörlerinin başka maskelerde de kullanılabiliyor olması. Yani sürekli aynı maskeyi kullanmak yerine, sensörleri dezenfekte edip kullanacağınız yeni maskenin üzerine takabileceksiniz. Bu sayede sürekli yeni ve akıllı bir maskeye sahip olabileceksiniz. 

Maske içinde yer alan çiplerin neme dayanıklı olduğunu söyleyen bilim insanları, salgının yayılmasının önüne geçmek için önümüzdeki günlerde daha sık rastlayabileceğimiz bu akıllı maskelerin şu anda 36 dolar fiyatla satıldığını, seri üretime geçildiğinde bu fiyatın 15 dolara kadar düşebileceğini bildirdi. 

Bu maskelerin ne zaman seri üretime geçip tüm dünya tarafından erişilebilir olacağı şu an bilinmiyor, ancak yaygınlaşması durumunda insanların çok daha bilinçli hareket etmesini sağlayabilir. 

Koronavirüs pandemisi artmaya devam ediyor

Yaz aylarında yavaşlayacağı düşünülen koronavirüs pandemisi, ülkemizde bir miktar yavaşlamış olsa da dünya genelinde büyük bir hızla artmaya devam etti. Resmi sayılara göre 28 milyonu geçen koronavirüs vaka sayısı, toplamda 911.591 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Virüsü taşısa da belirti göstermeyen kişilerin de çok sayıda olduğunu söyleyen bilim insanları, gerçek vakaların açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtiyorlar. 

Kaynak :https://www.straitstimes.com

Anahtar Kelimeler:
Moody’s, Türkiye’nin notunu kırdıÖnceki Haber

Moody’s, Türkiye’nin notunu kırdı

Barış Çakan'ın kardeşi gözaltına alındıSonraki Haber

Barış Çakan'ın kardeşi gözaltına alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar