Kitap fuarında çocuk olmak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitap fuarında çocuk olmak!
Abone ol
İlki bu yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Van Çocuk Edebiyatı Fuarı bugün tamamlandı. Çocuklar üç gün boyunca kitap heyecanı yaşadı.

VANMED (VAN) - Van Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve organizatörlüğünü Prof. Dr. Zeki Taştan'ın üstlendiği 1. Van Çocuk Edebiyat Fuarı, bugün tamamlandı.  

Fuara, Van'dan ve farklı illerden gelen 30 dolayında yazar, şair katıldı.

4 Mart günü start alan fuara öğrenciler ve gençler büyük ilgi gösterdi.  



Bazı okul ve kreş öğrencileri öğretmenleriyle birlikte, bazı çocuklar da anneleriyle birlikte fuarı dolaşarak kitap edindi.

Fuarı ziyaret edenlerden biri de İranlı bir anne ve çocukları oldu. İranlı anne, yerleşik olarak Van'da bulunduğunu ve çocuklarına dil konusunda yardımcı olması için çocuk kitabı aldığını söyledi.

Yazarlar, düşük fiyatlarla çocuklara kitap imzalarken, birçoğuna da ücretsiz hediye etti. 

Fuarda yer alan yazarlardan biri de Van'da öğretmenlik yapan Nisa Günbeyi oldu.

Günbeyi, öğretmen olarak atandıktan sonra "Düşler Bahçesi" ve 8 yaş üstü çocuklara yönelik "Keşifler Adası" isimli iki çocuk kitabı kaleme aldı. Çalıştığı okulda da öğrencileriyle birlikte 40 küçük yazar kitabı hazırlıyor.

Çocuklara yönelik özel bir fuarın düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirten öğretmen Nisa Günbeyi, "Fuarın düzenlenmesine vesile olan herkese, özellikle sayın Valimiz Ozan Balcı beye çok teşekkür ediyorum. Van'da böyle bir fuarın düzenlenmesi çok değerlidir. Daha kapsamlı ve verimli fuarlara vesile olacaktır mutlaka. Bu üç günde çok cıvıl cıvıl çocuklarla yüzleştik, kitap konusunda hemhal olduk. Konuştuk, bilgi verdik, çocuklarla birlikte biz de bu üç günde çok güzel bir heyecan yaşadık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum tekrardan, ayrıca fuarın devamını da diliyorum" dedi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da fuarın son gününde yazarları yalnız bırakmadı. Fuarı ziyaret eden Say, çocuklara kitap hediye etti.

Fuarda ayrıca belediye tarafından edinilen çok sayıda kitap çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Haber: Adil Harmancı

 


Anket: Bu pazar seçim olsa hangi parti, yüzde kaç oy alır?Önceki Haber

Anket: Bu pazar seçim olsa hangi parti,...

Vanspor ve Amedspor haftayı kayıpsız kapattıSonraki Haber

Vanspor ve Amedspor haftayı kayıpsız kap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar